Jandarmaya Direnen 4 Kardeşe Gözaltı

Eskişehir'de, hacizli araçlarıyla kimliklerini vermeyerek jandarmaya direndikleri ve bir eri darp ettikleri öne sürülen 4 kardeşin gözaltına alındığı bildirildi.

İddiaya göre, merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Gökdere mahallesinde uygulama yapan jandarma trafik ekibi, farları yanmayan S.Y. idaresindeki kamyonu durdurmak istedi. Görevlilerin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan S.Y. takip neticesinde yakalandı. Jandarma personelinin hacizli olduğu ortaya çıkan aracının bağlanacağını söylediği S.Y. görevlilere direndi. Bu esnada bahse konu yere gelen S.Y.'nin kardeşleri H.Y., S.Y. ve Y.Y. de trafik ekibine güç anlar yaşattı. Bunun üzerine olay yerine çağrılan asayiş timi, şahıslardan kimliklerini istedi. Buna da karşı çıkan kardeşlerle jandarmalar arasında sert tartışmalar yaşandı. Bu esnada darp edildiği ileri sürülen er T.Y.'nin gömlek düğmeleri ve boynundaki künye levhası koptu.
Daha sonra gözaltına alınıp devriye aracına bindirilen 4 kardeşin Gündüzler Jandarma Karakolu'nda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı, olayla alakalı soruşturmanın sürdürüldüğü açıklandı.