Manavgat MYO'da dereceye giren öğrencilere bilgisayar ödülü

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) 5. dönem mezunlarından dereceye giren öğrenciler diz üstü bilgisayarla ödüllendirildi. Manavgat

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) 5. dönem mezunlarından dereceye giren öğrenciler diz üstü bilgisayarla ödüllendirildi. Manavgat MYO, 5. dönem mezunlarını verdi. Manavgat MYO konferans salonunda yapılan tören sonrası mezun olan 170 öğrenci okul kapısında havaya toplu kep fırlattı. Okul birincisi Pınar Taygur okul kütüğüne birincilik nişanesi çaktı. Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu ve Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, okul birincisi Pınar Taygur ile okul ikincisi Arife Toprak'a bilgisayar hediye etti. Okulu üçüncü bitiren İbolya Erdoğan isimli bayan ise törene 3 ile 9 yaşıdaki oğulları Arda ve Mustafa ile birlikte katıldı. Manavgat'ın Çolaklı Beldesi'nde eşiyle birlikte restoran işletmeciliği yaptıklarını belirten İbolya Erdoğan, evlendikten 9 yıl sonra Manavgat MYO muhasebe bölümünde okumaya kara verdiğini söyledi. Okulu üçüncü olarak bitirmekten çok mutlu olduğunu belirten Erdoğan, okurken çocukları ve eşinin fedakarlıkta bulunmasından ötürü hepsine teşekkür borçlu olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Dokuz yıl aradan sonra muhasebe bölümünü okuyarak, okumanın ve öğrenmenin yaşının olmadığını göstermek istedim. Okulumun üçüncü olarak bitirdiğim için çok mutluyum. Diplomamı oğullarım Arda ve Mustafa'ya ithaf ediyorum. Evde çocuklarımı uyuttuktan sonra ders çalışıyordum." diye konuştu.

Manavgat MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Erdoğan, okullarında 5 dönem mezuniyet verme sevincini yaşadıklarını belirtti. Prof.Dr. Ali Erdoğan, mezuniyet törenine katılan 230 öğrenciden 170'nın mezun olduğunu söyledi.

2010-2011 eğitim ve öğretim yılında yeni açılacakları bölümlerle öğrenci sayısının bin 800 olacağını belirten Erdoğan, okullarında 6 bölümde bin 150 öğrencinin okuduğunu kaydetti.

Tören sonra öğrenciler okul önünde toplu kep atımı yaptı.

Törene Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Talat Deniz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Enver Özkal, İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş,belde beleye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, Manavgat MYO Vakıf Başkanı Mehmet Akın ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Abid Demircan kaltıldı.