Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu'ndan 'Gençlik' Konulu Konferans

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Gençlik konulu konferansta konuşan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, toplumun çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Irkçılık, alkol ve ailesizlik hastalıklarına şimdiden çok ciddi tedbirler alınmazsa insanlık üç hastalıktan kendini kurtaramayarak batacaktır" dedi

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu'ndan 'Gençlik' Konulu Konferans
Bitlis'in Ahlat ilçesinde Gençlik konulu konferansta konuşan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, toplumun çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Irkçılık, alkol ve ailesizlik hastalıklarına şimdiden çok ciddi tedbirler alınmazsa insanlık üç hastalıktan kendini kurtaramayarak batacaktır" dedi.
Bitlis'in Ahlat ilçe Kaymakamlığı ve Ahlat Meslek Yüksekokulu tarafından Gençlik Haftası münasebetiyle Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokul öğrencilerine yönelik "Gençlik" konulu bir konferans düzenlendi. Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kısa özgeçmişinin okunmasıyla konferansına başlayan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu öğrenciler bol bol nasihat ederek önerilerde bulundu. Konuşmasında sık sık Peygamber efendimizin yaşantısından örnekler veren ve iyi insan olarak her zaman sevmenin önemini vurgulayan Vakkasoğlu önemli olanın insanın gönlüne girebilmek olduğunu söyledi. İyi insan olmalı, iyi dost edinmeli, samimi olmalı diyen Vakkasoğlu konferansına şöyle devam etti:
"Zaman çok çabuk geçiyor, hedefleriniz ve idealleriniz için geç kalmayın. Başarılı olmak istiyorsanız tenkite dayanıklı olun. Sizi diğer arkadaşlarınızdan ayıran mutlaka bir hobiniz, bir uğraşınız, bir tomurcuğunuz olsun. Merak ettiğiniz her şeyi sanata dönüştürün. İnsan giderek manevi değerlerden, inançtan, ahlaktan uzaklaştı. Fedakarlığı, paylaşmayı, merhameti unutan kimseler, evi bir sevgi yuvasına çevirebilir mi? Ben, sen anlayışını bize çeviremeyecek kadar maddecileşmiş ve dolayısıyla bencilleşmiş olan insanın aile kurması mümkün mü? Bu yaşayış biçimi utanmazlığı körükledi. Bütün mesele bir gönle girmektir."
ÜÇ BÜYÜK HASTALIK OLAN, IRKÇILIK, ALKOL VE AİLESİZLİĞE TEDBİR ALINMALI
Konuşmasında ünlü İngiliz tarihçi Arnold Toynbee'nin yıllar önce "Eğer şimdiden çok ciddi tedbirler alınmazsa insanlık üç hastalıktan kendini kurtaramayarak batacaktır" sözünü hatırlatan Vakkasoğlu; "Bu üç hastalık ırkçılık, alkol ve ailesizliktir. Bu üç müthiş hastalığın ilacını Hz. Muhammed (S.A.V) bulmuş ve uygulamıştır. Bu yüzden Müslümanlar, bu hastalıklardan daha emin durumdadır. Eğer batı medeniyeti bu üç hastalığa çözüm bulamazsa, insanlık ya batacak, bitecek ya da batmamak için Muhammedi, yani Müslüman olacaktır" diye konuştu.
EVLİLİKTE EŞ TERCİHLERİMİZ KALIPTAN KALIBA DEĞİL, KALPTEN KALBE OLSUN
Evliliğin ve ailenin önemine dikkat çeken Vakkasoğlu, bayanların eş seçerken maddiyata değil maneviyata önem vermelerini ve eşlerini gönülden severek evlenmelerini gerektiğini vurguladı. Anne ve babaların, kızlarını sevmediği kişilere vermesi hususunda aileleri uyaran Vakkasoğlu, "Ailenin temelini sevgi oluşturur. Anne ve babalar kızlarını sevmediği birine vermesin. Kızlarını sevmediği birine veren anne ve babalar o yuvadan sevgi beklemesin. Bir yuvanın temeli sevgi ve saygıyla atılmışsa aynı zamanda doğacak çocuklar sevgi yüklü olacaktır. Evlilikte eş tercihlerimiz kalıptan kalıba değil, kalpten kalbe olsu" diye konuştu.
Konferans sonunda ise Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Vehbi Vakkasoğlu'na günün anısına Ahlat Bastonu ve Kümbet Maketi hediye etti. Yoğun ilgi gösterilen konferans, Vakkasoğlu'nun kitaplarını imzalaması ve üniversiten katılımcılara sunduğu kokteyl ile son buldu.