Dörtyol'da adrese dayalı nüfus sistemi masaya yatırıldı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde adrese dayalı nüfus sisteminin yaygınlaştırılması ve kayıtların kontrol altına alınmasıyla ilgili toplantıda çalışmalar mas

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde adrese dayalı nüfus sisteminin yaygınlaştırılması ve kayıtların kontrol altına alınmasıyla ilgili toplantıda çalışmalar masaya yatırıldı.

Öğretmenevindeki toplantıya Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, SGK Hatay İl Müdürü Zülfi Camkurt, Hatay Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Bilal Öztürk, TUİK Bölge Müdürü Ökkeş Kulakoğlu ile Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Büyüktelli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Hayri Sandıkçı, "Arşiv yapmak ve bu arşivleri sağlam yapmak çok önemlidir. Osmanlı Devleti'nin arşivleri sağlam tutulduğundan dolayı hala bazı bilgiler o arşivlerden alınmaktadır. Bu nedenle adrese dayalı nüfus kayıt sistemi de önemlidir. Artık her bilgi bir tuşun altındadır, vatandaşın kurum kurum gezmesine gerek kalmamıştır." dedi.

Toplantıda söz alan SGK Hatay İl Müdürü Camkurt, çocukların 0-18 yaşına kadar herhangi bir prim ödeme şartı aranmaksızın Genel Sağlık Sigortası gereği SGK güvencesi altında olduklarını anlattı.

Camkurt, "Kurum olarak çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz" dedi.

Hatay Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Bilal Öztürk ise bu toplantının ilkinin geçen Şubat ayında gerçekleştirildiğini hatırlatarak kamu hizmetlerinde paylaşımın sağlanmasına dikkati çekti.

Adrese Dayalı Kayıt Sistemi ile ilgili bilgiler veren Öztürk, bundan sonra vatandaşların kendi istekleri doğrultusunda adres alamayacaklarını, bunun da ilgili yasa maddesine göre tescillendiğini belirtti.

Vatandaşların ev numaralarındaki değişikliklerin Ulusal Veri Tabanı'nda işlenmediğini, bunun da kendilerine sorun çıkardığını kaydeden İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Bilal Öztürk, evlerde kullanılmayan işlenmemiş numaraların silinmesini istedi.

Öztürk, "Gerçeğe aykırı yerleşim veya yeni cüzdan talep belgesi ve mahalle muhtarları ile her hangi bir işlem sebebiyle Nüfus Müdürlüğü'ne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenler para cezası ile cezalandırılır. Adrese ilişkin bilgi ve belgeler nüfus müdürlüklerinde adres paylaşım sistemindeki kayıtlara uygun belge üretebilen levhalarının tam okunabilir durumda tutulmasından sorumludur. Bina sahipleri de binalarına takılan numara levhalarından hükümlüdür." diye konuştu.