Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü, Çin'de kutlandı (ÖZEL)

Azerbaycan'ın 28 Mayıs Cumhuriyet Günü, Çin'de düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı.

Başkent Pekin'deki China World Hotel'de yapılan kutlamaya Peki

Azerbaycan'ın 28 Mayıs Cumhuriyet Günü, Çin'de düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı.

Başkent Pekin'deki China World Hotel'de yapılan kutlamaya Pekin'deki yabancı misyon şefleri ile çok sayıda yerli davetli katıldı. Kutlama Azerbaycan ve Çin milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Azerbaycan'ın Pekin Büyükelçisi Yaşar Aliyev, davetlilere teşekkür konuşması yaptı. Resepsiyona katılan Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli de Azerbaycanlıların bu anlamlı gününü kutladı. Çin hükümetini temsilen katılan Dışişleri Bakan Yardımcılarından Chen Guofen da Azerbaycan'ın İlham Aliyev yönetiminde büyük başarılara imza attığını söyledi.

Pekin'de öğrenim gören Azerbaycanlı öğrencilerden Sami Aliyev, bu anlamlı günde çok mutlu olduğunu, Azerbaycan ve Türkiye'ye mutlu iyi parlak gelecek arzuladığını belirterek, "Hepimiz Türküz. Ne mutlu Türküm diyene!" diye konuştu. Milli kıyafetiyle resepsiyona katılan bayan öğrencilerden Aydan Bağırov ise çok mutlu olduğunu ifade etti. Resepsiyonda davetlilere bayram pastası ikram edildi.

28 Mayıs 1918'de kurulan Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti, 1920'de Rusya tarafında işgal edilerek, Sovyetler Birliği ülkeleri arasına katılmıştı. 1991'de bağımsızlığını kazanan Azerbaycan, her yıl 28 Mayıs'ı Cumhuriyet Günü olarak kutluyor.