Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Çanakkale Kampı

-ÜMİT MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI'NIN ÇANAKKALE KAMPI -ANTRENÖR YAKAN: 'AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA HEDEF İLK 4'E GİRMEK' -'TÜRKİYE, ALTYAPI KONUSUNDA-ÜM

 

-ÜMİT MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI ' NIN ÇANAKKALE KAMPI

-ANTRENÖR YAKAN : ' AVRUPA ŞAMPİYONASI ' NDA HEDEF

İLK 4 ' E GİRMEK '

- ' TÜRKİYE , ALTYAPI KONUSUNDA ÇOK BÜYÜK HAMLELER YAPAN

BİR ÜLKE '

( FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ )

ÇANAKKALE ( A . A ) - 27 . 05 . 2010 - Hırvatistan ' da 8-18 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Ümitler Avrupa Şampiyonası ' na hazırlanan Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı , Çanakkale ' de kampa girdi .

Antrenör Alaeddin Yakan , AA muhabirine yaptığı açıklamada , 10 gün Çanakkale ' de kalıp , hazırlık yapacaklarını söyledi .

Kamp süresince , oyuncuların fizik gücünü artırıp , takımda kaynaşma sağlamak istediklerini belirten Yakan , ' Şu anda kadromuzda iki oyuncumuz eksik , onların katılımıyla kadromuz 19 kişi olacak . Bu arada oynayacağımız düzenlerle ilgili , gerek savunma gerekse defans anlamında ön hazırlık yapıyoruz . ' dedi .

Yakan , kampa gelirken oyuncu sayısını fazla tuttuklarını , 1990-1991 doğumlulardan gelecek vadeden oyuncuları daha net görmek istediklerini ifade ederek , ' Daha sonra buradan elemeler olacak ve kadro 12 kişiye düşecek . Amacımız , iyi olan hiç bir oyuncuyu gözden kaçırmamak ' diye konuştu .

Oyuncuların kampta ellerinden gelen çabayı gösterdiğini anlatan Yakan , şöyle konuştu :

' Çok iyi çalışıyor , iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz . Tüm oyuncularımdan çok memnunum . Bu dönemin devamında Fransa ' da ikili turnuvalar var . Orada 3 maç oynayacağız . Daha sonra İstanbul ' a döneceğiz ve 1 hafta kadar orada kalacağız . Daha sonra ise Turgut Ataoğlu Turnuvası için Ankara ' ya gideceğiz . Devamında da Hırvatistan ' a gidiyoruz . '

- ' RAKİPLERİ TANIYACAĞIZ ' -

Yakan , takımın başına yeni geldiğini , Hırvatistan ' daki rakip takımlar konusunda fazla bilgisi olmadığını ifade ederek , ' Hazırlık döneminde rakiplerimizin büyük bölümüyle oynayacağız . Onları gördükten sonra , kendimizle karşılaştıracağız ve ne durumda olduğumuzu göreceğiz . Şu durumda onlarla ilgili bir şey söylemem doğru olmaz . Göreceğiz ve konuşacağız ' şeklinde konuştu .

Türk milli takımının çok yetenekli bir kadrosu bulunduğunu belirten Yakan , Avrupa Şampiyonası ' nda hedefin ilk 4 ' e girmek olduğunu söyledi .

Yakan , altyapıyla ilgili görüşünü de şöyle özetledi :

' Şu anda A Milli Takım ' a bakarsanız , birçoğunun altyapıdan geldiğini görürsünüz . Bir Ersan İlyasoğlu , bir Oğuz Savaş , bunlar çok önemli oyuncular . Türkiye zaten , altyapı konusunda çok büyük hamleler yapan bir ülke . Bugüne kadar altyapı antrenörlerimiz çok büyük işler yaptılar . Bu anlamda Avrupa ' dan geri olduğumuzu düşünmüyorum . Bazılarından çok da üstte olduğumuzu düşünüyorum . '

Antrenör Yakan , öncelikle takım konseptini yukarı çekip , iyi bir takım oluşturmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi .

( BYR-KAN )

27 . 05 . 2010 12 : 50 : 22