Mahalle Sakinlerinden Altyapı Çalışmalarına Tepki

Hakkari Belediye Başkanlığı, Medrese Mahallesi'nde bir müteahhit firma tarafından yapılan yol çalışmaları sırasında kanalizasyon, içme suyu ve Telekom hatlarının bir birine karıştığı yönündeki vatandaş şikayetleri üzerine olaya el koyarak inceleme başlattı

Mahalle Sakinlerinden Altyapı Çalışmalarına Tepki
  Hakkari Belediye Başkanlığı , Medrese Mahallesi ' nde bir müteahhit firma tarafından yapılan yol çalışmaları sırasında kanalizasyon , içme suyu ve Telekom hatlarının bir birine karıştığı yönündeki vatandaş şikayetleri üzerine olaya el koyarak inceleme başlattı .
Medrese Mahallesi Çatallar kavşağındaki Hakkari-Van karayolu üzerinde bir müteahhit firma tarafından yapılan yol genişletme ve yapım çalışmaları , mahalle sakinleri ile firma yetkililerini karşı karşıya getirdi . Firma yetkilileri ile tartışan mahalle sakinleri altyapı çalışmalarının sağlıksız bir şekilde yaptırılarak üstünün kapatıldığını iddiasında bulundular . Söz konusu firma yetkilileri ise , durumun zan ettikleri gibi olmadığını bir kusur varsa giderdiklerini belirterek mahalle sakinlerini ikna etmeye çalıştılar .
Mahalle sakinlerinde Fethi Çatal , son günlerde mahalle sakinleri olarak müteahhit firma ve belediye ile uğraştıklarını belirtti . Çatal , " Mahalle yolunda 5 gün içinde yapılan çalışmalarda Telekom , kanalizasyon , içme suyu şebekesi birbirine karışıyor . Mahalle sakinleri olarak yanlış iş yapıyorsunuz diye yalvarıyoruz . Bizleri dinlemeyip çalışmalarını sürdürüyorlar . Biz derdimizi kime anlatalım hangi devlete ve hangi kanuna gidelim . Altyapı çalışmalarında tüm hatlar üst üste gidiyor , biz bunları kabul etmiyoruz . Kanalizasyon uçları açık , yarın patladığı zaman mahalleyi pislik içinde bırakacak . Davar yapımında kum yerine toprak kullanılıyor . Karayollarını arıyorum bizi dinleyen olmuyor . Çalışmalardan dolayı 5 gündür 30 ailenin suyu kesik . Belediyeye sorduğumuzda müteahhit yapacak diyorlar . Günde 3 defa söz konusu firma ile karşı karşıya geliyoruz " şeklinde konuştu .

- BELEDİYE YETKİLİLERİ ÇALIŞMALARA EL KOYDU
Hakkari Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürü Maaz Özdemir ise , Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Kızıkkaya ile birlikte müteahhit çalışmalarına el koyduklarını , inceleme başlattıkları belirtti . Özdemir , " Mahalle sakinlerinin itirazları üzerine çalışmaları denetledik . Altyapı çalışmalarında bazı yanlışlıklar yapılmıştı . Duruma el koyarak düzeltilmesini istedik . Şuanda altyapı da meydana gelen aksaklıklar ilgili firma tarafından gideriliyor . Bizler de bunun takipçisiyiz " dedi .

- FİRMA YETKİLİSİ " AKSAKLIKLARI GİDERDİK "
İlgili firma yetkilisi Ahmet Akbulut ise , Hakkari için hizmetin en iyisini yaptıklarını belirterek , altyapı çalışmalarında meydana gelen aksaklıkları ise giderdiklerini belirtti . Akbulut , " Bu il hepimizin ve hizmetin en iyisine layıktır . Altyapı çalışmalarında bazı sıkıntılar vardı . Hemen bunları giderdik . Biz 300 metrelik bir yol ağını ve altyapı çalışmasını yapıyoruz . Bugün eksiklikleri gidererek altyapı çalışmalarını tamamladık " dedi .