Eurovision'da Manga günü... Oylamaya dikkat!

Oslo'da düzenlenen 55. Eurovision Şarkı Yarışmasında Manga grubu 'We could Be The Same' adlı parçasıyla 2. yarı finalde 17.sırada Türkiye'yi finale taşımak için yarışacak. Dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var: O da oylama sisteminin değişmiş olması...

  Oslo ' da dü ; zenlenen 55 . Eurovision Şarkı Yarışmasında Manga grubu ' We could Be The Same ' adlı parç ; asıyla 2 . yarı finalde 17 . sırada Tü ; rkiye ' yi finale taşımak iç ; in yarışacak . Dikkat edilmesi gereken ö ; nemli bir konu var : O da oylama sisteminin değişmiş olması . . . TSİ 22 . 00 de başlayacak olan yarışmayı , TRT de canlı olarak ekranlara taşıyacak .

Eski sistemde tü ; m şarkılar sahne aldıktan sonra oylama başlatılıyor ve belirtilen sü ; re sonunda sonuç ; lar alınıyordu . Bu yıl ise ilk şarkının başlamasıyla birlikte oylamada başlayacak .

Manga son sırada sahne alacak ve Manga ' nın şarkısının tamamlanmasıyla birlikte 10 dakika iç ; inde oylamada son bulacak .

EUROVISION TRT-1 CANLI İZLE

Bu nedenle yurtdışında Manga ' ya oy vermek isteyenlerin Manga ' nın sahne almasını beklemeden ilk sıradaki ü ; lkenin şarkıyı sö ; ylemeye başlamasıyla birlikte oy vermesi gerekiyor .

Ç ; ok sayıda iddialı ü ; lkenin yer aldığı ikinci yarı final grubunda Manga ' nın kö ; tü ; bir sü ; rpriz yaşamaması iç ; in izleyicilerin buna dikkat etmesi gerekiyor .

Bu konuda gö ; rü ; şlerini belirten Manga ' nı solisti Ferman Akgü ; l de bu konuda uyarılarda bulundu ve 2 . yarı finalde 17 . ve en son olarak sahneye ç ; ıkacaklarını belirterek , oylamanın ilk sıradaki ü ; lkeden başlayacak olmasının bir dezavantaj olduğunu sö ; yledi .

Oy vermek iç ; in 10 dakikalık bir sü ; re kalacağını anlatan Akgü ; l , ekran başındakilerin maNga sahneye ç ; ıkmadan ö ; nce oy vermeye başlamalarının ç ; ok ö ; nemli olduğunu da vurguladı .

Avrupa ' da yaşayan Tü ; rklerin desteklerini beklediklerini ifade eden maNga grubunun diğer ü ; yeleri de finale kalmak iç ; in en iyi şekilde Tü ; rkiye temsil edeceklerini aç ; ıkladı .

150 milyon kişi izleyecek

Tü ; m Avrupa ' da 25 ü ; lkenin resmi televizyonlarının yapacağı canlı yayında , 2 . yarı finalin yaklaşık 150 milyon insan tarafından izleneceği tahmin ediliyor .

Grubun vokalisti Ferman Akgü ; l , ' Yaşam Dö ; ngü ; sü ; ' meydanında dü ; n yaptığı aç ; ıklamada , beklediklerinden daha az stresli bir hafta yaşadıklarını belirterek , ' Yarın 2 . yarı finale katılıyoruz . Bu yıl yarışmaya katılan tek Rock grubuyuz . İnsanların bize ilgisi biraz daha farklı ve olumlu . Bu bizi daha ç ; ok motive ediyor ' diye konuşmuştu .

Akgü ; l , ' En ç ; ok favori ü ; lkenin bulunduğu grupta yarışacağız . Azerbaycan , Ermenistan , İsrail , Danimarka ve İsveç ; gibi ü ; lkeler ç ; ok iddialı . Yarışmada , ç ; ok iyi bir sonuç ; elde edeceğimize inanıyoruz ' dedi .






CNN Tü ; rk