Roma dönemine ait tarihi eserle yakalandı

Kırşehir Kaman İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 kişi yakalandı. Yakalanan şahısların arabalarında yapılan aramada esk

Kırşehir Kaman İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 kişi yakalandı. Yakalanan şahısların arabalarında yapılan aramada eski Roma İmparatorluğu'na ait olduğu ve piyasa değeri 3 milyon lira olduğu iddia edilen heykel çıktı.

Kaman İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne; bir aracın içinde bulunan kişilerin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisi geldi. Gelen ihbarı değerlendiren polis aracı bir süre takibe aldı. Ömer Hacılı Caddesi Kültür Merkezi önünde durdurulan araçta bulunan O. P. ve O. T. isimli şahıslar gözaltına alındı. Polis, şahısların araçlarında yaptığı aramada üzerinde hac işareti bulunan bir heykel ele geçirildi.

İki şahıs ifadeleri alınmak üzere, Kaman İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan O. T., polise verdiği ilk ifadesinde üzerinde hac işareti olan heykeli 6 ay önce Ömer Hacılı kasabasında çobanlık yapan bir kişiden aldığını söylediği bildirildi. Ardından heykeli taksiye koyarak O. P. isimli şahsın yanına götürdüğünü söyleyen O. T., bu heykelin tarihi eser olduğunu bilmediğini söylediği bildirildi.

Polis tarihi heykelin incelenmesi için Müze Müdürlüğü'nden uzman ekip çağırdı. Çağrılan ekip heykelin eski Roma dönemine ait bir heykel olduğunu ifade etti. Yapılan incelemeler sonucunda heykelin, piyasa değerinin yaklaşık 3 milyon lira olduğu öğrenildi.