Bingöl Valisi Balkanlıoğlu: Okul öncesi eğitim çocukların gelişiminde çok önemli

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, okul öncesi eğitimin çocukların gelişimine çok katkısı bulunduğunu ve bunun için okul öncesi eğitimin il genelinde y

  Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu , okul öncesi eğitimin çocukların gelişimine çok katkısı bulunduğunu ve bunun için okul öncesi eğitimin il genelinde yaygınlaştırılması için özel çaba gösterdiğini söyledi .

Bingöl ' de , Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ' Okul Öncesi Eğitim Şenliği ' nde , çocukların hazırladığı gösteriler ve yaptıkları güzel eserler büyük beğeni topladı .

Okul öncesi eğitime dikkat çekilmesi amacıyla birinci eğitim bölgesinde yer alan okullar tarafından düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Şenliği ' ne aileler yoğun ilgi gösterdi .

İnönü Caddesi Sanat Sokağı ' nda gerçekleştirilen şenlik , Zübeyde Hanım Anaokulu okul öncesi halkoyunları ekibinin gösterisi ile başladı . Halk oyunları gösterisi ardından şenliğin açılışını Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu , Vali Yardımcısı Ahmet Odabaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu yaptı .

Vali Balkanlıoğlu , okul öncesi eğitimin çocukların gelişiminde çok önemli olduğuna işaret ederek , " Hedefimiz 6 yaş grubunda okula gitmeyen öğrenci kalmamasıdır . Çocuklar okula başlamadan önce hazırlık yapmış oluyor , atölye çalışmalarıyla el becerilerini geliştiriyor , paylaşımı öğreniyorlar . Okul öncesi eğitimden geçen çocuklar , hem okulda hem de normal hayatta başarılı oluyorlar . Nasıl insan vücudu çalıştıkça gelişiyorsa , beyin de öyledir . Erken yaşta kullanıldıkça zihin açılır . " dedi .

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu da bütün çocukların bir fidan olduğunu ve küçükken yetiştirmek gerektiğini söyledi . Hansu , okul öncesini yaygınlaştırmak için kurum olarak ellerinden gelen çabayı sarfettiklerini söyledi .