Albayrak: 'Rijkaard yıldızları söndürdü'

Galatasaray kulübü eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak, sarı-kırmızılı takımın Hollandalı teknik direktörü Frank Rijkaard'ı eleştiri yağmuruna tuttu.

  Galatasaray kulübü eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak , sarı-kırmızılı takımın Hollandalı teknik direktörü Frank Rijkaard ' ı eleştiri yağmuruna tuttu . Albayrak , Galatasaray ' ın başarısızlığının sürpriz olduğunu anlatarak , Rıjkaard ' ın elde edilen sonuçta büyük pay sahibi olduğunu dile getirdi .

Başarısızlığın gelişiyle ilgili söylenecek çok şeyin bulunduğunu anlatan Albayrak , " Rijkaard , dünyanın en iyi futbolcularından biriydi , ancak dünyanın en iyi antrenörlerinden biri olmadığını gösterdi " dedi .

Albayrak , Rijkaard ' ın gelir gelmez maç öncesi kampları kaldırdığını vurulayarak şunları söyledi :

" En başta takım form tuttu , futbolcuların ayakları yere basmadı . Altı hafta sonra ise inanılmaz düşüşler oldu . Özellikle Baros ve Kewell ' ın sakatlığından sonra takımda büyük düşüş yaşandı .

" Maalesef devre arasında hata üstüne hata yapıldı . Santrfor sakatken , başka bir santrfor olan Nonda gönderildi . Yerine Jo gibi oyuncu aldı . Jo ' nun da Türkiye ' de futbol oynamaya değil , gece alemi yapmaya geldiği ortaya çıktı . Bu da verilen paraların yanlış olduğunu gösterdi .

" Giovani de istenilen performansı gösteremeyince , Galatasaray gün geçtikçe futbol ve moral olarak düşüş yaşamaya başladı . Takım bir türlü 90 dakikanın sonunu getiremedi . Son dakikalarda ciddi puan kayıpları yaşadı . "

Rijkaard ' ın , başarısızlığın nedenleri arasında takımın kalitesinin düşük olduğunu göstermesini kabul etmenin mümkün olmadığını kaydeden eski yönetici şunları kaydetti :

" Galatasaray ' ın 5-6 Türk futbolcusu milli takımda , yabancıların hepsi milli takımlarda . Böyle bir beyanat verdiğine inanamıyorum . Rijkaard gitmeyi kafasına koymuşsa köprüleri atmış demektir . Eğer bu takımda kalmak istiyorsa kendisi açısından iyi bir beyanat verdiğini düşünmüyorum . "

" Yıldızları söndürdü "

Abdurrahim Albayrak , Rijkaard ' ın Galatasaray ' ın yıldızlarını parlatacağına , onları söndürdüğünü savundu .

Servet ' in milli takımın değişmez oyuncusu olduğunu hatırlatan Albayrak , " ben de Servet ' in futbolunda düşüş olduğunu düşünüyorum . Ama Rijkaard , Servet gibi çok büyük yeteneği göz ardı etti , onu santrfor bile oynattı . Bence yıldızları söndürdü " dedi .

Albayrak , yönetim kurulunun Hollandalı hocanın istediği transferleri yaptığını , ancak Rijkaard ' ın bu malzemeyi iyi kullanamadığını dile getirdi .

" Arda ' ya sahip çıkmak lazım "

Arda ' nın kendisinden bile daha iyi Galatasaraylı olduğunu vurgulayan Albayrak , bu futbolcuya sahip çıkmak gerektiğini söyledi .

Albayrak , " Arda , annesinden doğduğu zaman sarı-kırmızı doğmuştur . Benden çok daha iyi Galatasaraylıdır . Arda ' yı tekrar moral olarak kazanıp , sahip çıkmamız lazım . Arda gibi futbolcunuz olsun sırtınız yere gelmez . Yeter ki moralini düzgün tutalım " ifadelerini kullandı .

" Elano hiçbir şey vermedi "

Albayrak , Galatasaray ' a büyük ümitlerle transfer edilen Brezilyalı oyuncu Elano ' nun takıma hiçbir şey vermediğini ileri sürdü .

Takıma genç , koşan , mücadele eden oyuncular transfer edildiğini anlatan eski yönetici , " bazı futbolcular yönetim tarafından çok doğru bir kararla gönderiliyor . Yeni gelen futbolcular gelecek için ümit vaat ediyor . Bunlar takıma uyum sağladığı zaman , terinin son damlasını akıtacak futbolcular olacak . Elano gibi değil tabii . Elano Galatasaray ' a hiçbir şey vermedi , sadece parasını aldı " dedi .


CNN Türk