Malezyalı öğrenci: Türkiye'nin güzelliği kelimelerle ifade edilemez

Türkiye'de staj yaparak ülkesine dönen Malezyalı iletişim fakültesi öğrencisi Siti Hajar Mohd Yunus, Türkiye'nin güzelliğini kelimelerle ifade edemeye

Türkiye'de staj yaparak ülkesine dönen Malezyalı iletişim fakültesi öğrencisi Siti Hajar Mohd Yunus, Türkiye'nin güzelliğini kelimelerle ifade edemeyeceğini söyledi. Cihan Haber Ajansı'nın İstanbul'daki merkezinde staj yapan Yunus, Cihan'daki günlerini hiç unutmayacağını da dile getirdi.

Malezya'nın Mara Teknoloji Üniversitesi'nden (UITM) bir grup öğrenci geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki farklı medya kurumlarında stajlarını tamamlayarak ülkelerine döndü. İstanbul'da 4 ay geçiren iletişim fakültesi öğrencileri, Türkiye'de staj yapma imkanı buldukları için kendilerini şanslı gördüklerini ifade ettiler. Malezya Kültür Merkezi ve UITM işbirliği ile Türkiye'ye gelen öğrenciler, Cihan Haber Ajansı, Samanyolu televizyonu, Zaman gazetesi ve Today's Zaman gazetesi gibi fakslı medya kurumlarında eğitim gördü.

Stajını Cihan Haber Ajansı'nda tamamlayan Siti Hajar Mohd Yunus, Cihan'ı Malezya'daki muhabiri aracılığı ile tanıdığını ve İstanbul'a gitmeden önce çok heyecanlı olduğunu söyledi. Dış haberler bölümünde eğitim gördüğünü ifade eden Yunus, Cihan çalışanlarının her zaman kendisine yardımcı olduklarını kaydetti. Siti Hajar Mohd Yunus, "Stajımı tamamlayarak ülkeme döndüm ama Cihan'daki günlerimi asla unutmayacağım." diye konuştu. Türkiye'de sadece medya ve politika üzerine bir şeyle öğrenmekle kalmadığının altını çizen Hajar, Türkiye'nin güzelliğini kelimelerle ifade edemeyeceğini de vurguladı.

Malezya'da faaliyet gösteren Türk Kültür Merkezi'ne ülkeye dönüşlerinde bir ziyaret gerçekleştiren öğrenciler, Türk Kültür Merkezi Başkanı Ahmet Kaplan'la da İstanbul maceralarını paylaştılar. Sıcak bir ortamda geçen görüşmede öğrenciler anılarının yanı sıra karşılaştıkları zorlukları da paylaşarak bir dahaki seneye staja gidecek olan öğrenciler için tavsiyelerini dile getirdiler.