Gümüşhane'de Yıldız Kızlar Futbol Türkiye Birinciliği Müsabakaları Oynanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'nın 2009-2010 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Birinciliği müsabakaları Gümüşhane'de başladı

Gümüşhane'de Yıldız Kızlar Futbol Türkiye Birinciliği Müsabakaları Oynanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'nın 2009-2010 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Birinciliği müsabakaları Gümüşhane'de başladı.
Yeni Şehir Stadyumunda başlayan müsabakalara İstanbul, Amasya, Manisa, Trabzon, Zonguldak ve Samsun illerinden 8 takım katılıyor. Sahanın boyutlarında yapılan ayarlamanın ardından 3 gün sürecek olan şampiyonanın ilk müsabakası Zonguldak Ereğli Atatürk İlköğretim Okulu, İstanbul Şehit Öğretmen Sevda Aydoğan İlköğretim Okulu'nu 2-0 mağlup etti.
İstanbul Serdal Aksun İlköğretim Okulu ile Amasya Merkez Yeşilırmak İlköğretim okulunun 0-0 berabere kalmasının ardından, atılan penaltı atışlarında gülen taraf Amasya Merkez Yeşilırmak İlköğretim Okulu oldu.
Bugün başlayan şampiyonayı izleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gümüşhane'de yapılacak müsabakaların sonucunda Türkiye şampiyonunun belli olacağını belirterek, 30 dakika sürecek müsabakaların ikişer gruplu olarak yapılacağını söyledi.
Final müsabakalarının Gümüşhane'de yapılmasını hem ekonomik hem de şehrin adının duyurulması adına güzel bir fırsat olarak değerlendiren Yıldırım, Türkiye'nin yaklaşık 30-40 ilinin bu tür faaliyetler sayesinde Gümüşhane'ye gelerek, Gümüşhane'yi tanıma fırsatı yakaladıklarını, ayrıca kendilerinin Gümüşhane'ye gelen her öğrenciyi Gümüşhane'nin tarihi turistik yerlerini de gezdirdiklerini söyledi.
Şampiyonaya şu takımlar katılıyor:
"İstanbul Serdal Aksun İlköğretim Okulu, İstanbul Şehit Öğretmen Sevda Aydoğan İlköğretim Okulu, Amasya Merkez Yeşilırmak İlköğretim Okulu, Manisa Turgutlu Atatürk İlköğretim Okulu, Trabzon Pelitli 75.yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Trabzon Şehit Öğretmen Gürhan Yardım İlköğretim Okulu, Zonguldak Ereğli Atatürk İlköğretim Okulu ve Samsun Tekke Köy İlköğretim Okulu"
Bugünkü müsabakaları İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım'ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Turan, milli eğitim ve gençlik spor şube müdürleri izledi.