Dul kadının yıkılmak üzere olan evinin yenisi yapıldı (Özel)

Burdur'un Çeltikçi ilçesine bağlı Cebiş köyünde evi yıkılma durumunda olan dul kadına ilçe kaymakamı sahip çıktı. Hacer Altunsoy (52), Çeltikçi Kaymak

Burdur'un Çeltikçi ilçesine bağlı Cebiş köyünde evi yıkılma durumunda olan dul kadına ilçe kaymakamı sahip çıktı. Hacer Altunsoy (52), Çeltikçi Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ve köy halkının katkıları ile yeni evine yerleşti. Altunsoy'un yeni evinin malzemeleri ise Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandı.

Çeltikçi ilçesine bağlı Cebiş köyünde evi eski, bakımsız ve çökme durumunda olan Hacer Altunsoy'un imdadına Çeltikçi Kaymakamı İhsan Selim Baydaş yetişti. İki çocuğu ile birlikte yıkılmak üzere olan evde kalan kadına yeni ev yapıldı. Yaklaşık 8 ay önce Ramazan ayında Altunsoy'un evine konuk olan Kaymakam Baydaş, evin perişan halini görünce bir an önce çalışmaların başlatılması için kolları sıvadı. Kaymakam Baydaş'ın bu hareketine köy haklıda sessiz kalmayarak ev imece usulü tamamlandı. Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan yeni evin malzemelerinin bir bölümünü köy halkı, bir bölümü de Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından karşılandı.

İki çocuğu ile birlikte çok zor şartlar altında yaşadıkları eski evden yeni evlerine taşınmanın mutluluğunu yaşayan ihtiyaç sahibi kadın, Kaymakam İhsan Selim Baydaş'a teşekkür etti.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen de yıkılmak üzere olan evin yenisinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Devletimizin sosyal destek projelerinden birine daha şahit olduk. 2 çocuğu ile birlikte yıkılması an meselesi olan evde yaşayan vatandaşımız şimdi çok iyi şartlarda oturabiliyor. Devlet vatandaş işbirliği ile uzatılan el, bir ailenin daha yaşamını önemli ölçüde değiştirdi. İnşallah tüm ihtiyaç sahiplerine el birliğiyle ulaşabiliriz. Örnek hareketinden dolayı Kaymakam İhsan Selim Baydaş'ı da kutluyorum." dedi.