Çelikhanlı çiftçiler tütüne virüs bulaşmasından korkuyor.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde tütün üreticileri tütün dikim çalışmalarına başladı. Son dört yıldır tütüne bulaşan virüs yüzünden yıllık rekoltenin yü

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde tütün üreticileri tütün dikim çalışmalarına başladı. Son dört yıldır tütüne bulaşan virüs yüzünden yıllık rekoltenin yüzde 50'lere kadar düştüğünü hatırlatan çiftciler benzer felaketi bu yıl da yaşamaktan korkuyor.

Başka bir seçenekleri olmadığı için yine tütün dikmek zorunda kaldıklarını belirten çiftçiler, "Nerden geldiği belli olmayan bu virüs yüzünden bu sene de korkulu bir bekleyişin içindeyiz. 2006 yılında tütüne alternatif olarak bize verilen kiraz fidanlarından 4. senesinde getiri beklerken onlar da kurudu. Bu durumda son yılların en sıkıntılı dönemini yaşamaktayız. Yetkililerden ricamız bir an evvel bu duruma el atmaları." dedi.

Yaklaşık 5 bin işçinin sadece tütün ekerek geçimini sağladığı, Çelikhan'da tütün dikimi 15 Haziran'a kadar sürüyor. İlçede ve köylerle birlikte yaklaşık 8 bin hektarlık alanda tütün dikimi yapılıyor.