Bafra'da okul öncesi yaz şenlikleri yapıldı

Samsun Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Okul Öncesi Yaz Şenlikleri' Bafra Belediyesi Fuar Alanı'nda yapıldı.

20 ilköğr

Samsun Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Okul Öncesi Yaz Şenlikleri' Bafra Belediyesi Fuar Alanı'nda yapıldı.

20 ilköğretim okulunun anasınıfı öğrencilerinin stant açtığı ve değişik gösteriler yaptıkları şenliğe Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Adalet Komisyon Başkanı Hüseyin Öztürk, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ile okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Bafra Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, 0–6 yaş grubu çocukların eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, "Çocukların zihinsel ve kişilik gelişiminin yüzde 70'i 0–6 yaş arasında tamamlanıyor. Bu süre içinde kazanılan davranış biçimleri, tüm yaşam boyunca devam ediyor." dedi. Gelişmiş ülkelerde okullaşma oranlarının da yüksek olduğunu belirten Yayla, Türkiye'de okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu 32 ilin içinde Samsun'un bulunduğunu, Bafra olarak da 2 bin 200 öğrenci ile iyi bir konumda olduklarını ifade etti.

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı da konuşmasında 0-6 yaş arasındaki çocukların aldıkları eğitimin bilimsel olarak eğitim yaşı olduğunu belirterek, Bafra ve köylerinde hedeflerinin yüzde 100 olduğunu ifade etti. "Toplum olarak, çok sevdiğimiz çocuklarımız ve geleceğimiz için en kalıcı yatırımın eğitim olduğu bilincine vardığımızda, tüm diğer sorunlarımızın kolayca çözümlendiğini göreceğiz." diyen Boyacı, gerek anne-babaların gerekse öğretmenlerin birtakım halinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti.

Bir insanın yüzde 70 eğitimini 0–6 yaş grubu döneminde aldığını özellikle ifade eden Boyacı, geri kalan uzun dönemde yüzde 30'luk bir eğitim için çabalandığını belirtti.

Okul öncesi eğitim veren okulların öğrencilerinin sırayla sahne aldığı yaz şenliklerinde Bafra Belediyesi'nin katkıları ile ilçeye gelen Kosova Çeşme Kültür ve Dayanışma Derneği Folklor Ekibi bir gösteri sundu. Şenlik, velilerin çocukları ile hatıra fotoğrafı çekmeleri ile sona erdi.