'Abd Maceraya Kalkışırsa Çabaları Yok Saymış Olur' Tahran ? 23.05.2010

-"ABD MACERAYA KALKIŞIRSA ÇABALARI YOK SAYMIŞ OLUR" TAHRAN (A.A) ? 23.05.2010 - İRAN YÖNETİMİ, ÜLKESİNE YÖNELİK OLASI YENİ YAPTIRIM KARARININ UZLAŞMA

 

- " ABD MACERAYA KALKIŞIRSA ÇABALARI YOK SAYMIŞ OLUR "

TAHRAN ( A . A ) – ; 23 . 05 . 2010 - İran yönetimi , ülkesine yönelik olası yeni yaptırım kararının uzlaşma çabaları ve sürecini olumsuz etkileyeceğini ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ( UAEK ) ile işbirliğini gözden geçireceğini bildirdi .

İran Meclis Başkanı Ali Laricani , Meclisin sabahki oturumunda yaptığı konuşmada , Amerikalıların Türkiye ve Brezilya ' dan nükleer sorunun çözümünde arabulucu olunması için ricada bulunduğunu hatırlatarak , " İran , dost Türkiye ve Brezilya ' ya saygısından dolayı Tahran bildirisinde belirtilen şartlarda uranyum takasını kabul etti " dedi .

Uranyum takası anlaşmasına rağmen , ABD ' nin İran aleyhinde yeni yaptırım kararı aldırtma peşinde olduğunu belirten Laricani , " Amerikalıların ciddi olmadıklarının ve onlara güvenilemeyeceğinin bir kez daha anlaşıldığını " söyledi . Meclisin anlaşmaya desteğini yineleyen Laricani , " Meclisin , uranyum takası anlaşmasını desteklemesi , anlaşmadaki tüm maddelere uyulmasına bağlıdır " diye konuştu .

Anlaşmaya rağmen yeni yaptırım kararı alınmaması gerektiğini belirten Laricani , " ABD , BM Güvenik Konseyi ya da Kongrede maceraya kalkışırsa Türkiye ve Brezilya ' nın tüm çabalarını yok saymış olacak ve bu süreç tamamen kenara itilmiş olacak . Bu şartlarda Meclis , UAEK ile işbirliğinde başka bir karar alacak " ifadelerini kullandı .

23 . 05 . 2010 09 : 30 : 17