Özgener: Bursaspor'un başarısı milat oldu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, ABD'de yapılacak olan hazırlık maçlarının teknik direktör ve oyuncuların birbirini tanıması açısından ayrı bir önem taşıdığını ...



Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, ABD'de yapılacak olan hazırlık maçlarının teknik direktör ve oyuncuların birbirini tanıması açısından ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

A milliler, hazırlık maçları kapsamında bulunduğu ABD'de bugünü tek idmanla tamamladı. İdman öncesinde gazetecilere demeç veren Özgener, Hollandalı Teknik Direktör Guus Hiddink'in dünyanın önde gelen teknik direktörlerinden biri olduğunu belirterek, "Kariyeri başarılarla dolu. Türk milli takımını kabul ederken de önemli hedefler koyarak, tabii ki de buradaki futbol potansiyeline inandığı için göreve başladı" dedi.
2010 Dünya Kupası'na katılamamanın üzüntüsünü halen yaşadıklarını ifade eden Özgener, "Şimdi hedefimiz 2012 Avrupa Şampiyonası. Eylül ayında grup eleme maçlarımız başlıyor. Burada oynayacağımız üç maç, sezon sonunda, takımla ilk defa bir araya gelen hocamız açısından da önemli. Oyuncuları yakından tanıma, onlarla kaynaşma fırsatını yakalamış oluyor. Aynı şey oyuncularımız için de geçerli. Ben bu kampın ve oynayacağımız üç maçın gayet faydalı geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.
"BURSASPOR'UN BAŞARISI MİLAT OLDU"
Turkcell Süper Lig'de mücadelenin son haftaya kadar sürmesinin herkese heyecan verdiğini kaydeden Özgener, "Bursaspor'u tekrar tebrik ediyorum, çok önemli bir başarıya imza atttılar. Bursaspor'un başarısı bir milat oldu" ifadesini kullandı.
Özgener, "Fenerbahçeli oyuncuların motivasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soruyu şöyle yanıtladı: "Tüm sene boyunca emek koyduğunuz şeyi son maçta kaybetmenin üzüntüsü büyük oluyor. Ama toparlayacaklardır. Onlar da profesyonel neticede. Futbolda bunlar oluyor. Bunlar futbolun doğasında olan şeyler. Ama üzülmemek onlar için mümkün değil. Bu kamp süresince onlar da toparlayacaktır."
A milli takım, 23 Mayıs'ta New Jersey'de Çek Cumhuriyeti ile yapacağı maça hazırlanıyor. Futbolcular bugün Montclair Üniversitesi'nin sahasında antrenman yaptı. Isınma hareketleri ve koşu ile başlayan idmanda milliler çift kale maç da yaptı. Yaklaşık 2 saat süren antrenman, Hiddink'in de milli takımla ikinci çalışması oldu.
İdmanı ABD'de yaşayan Türkler de izledi. Türkler millierle fotoğraf çektirmek ve onlardan imza almak için birbiriyle yarıştı.

(CİHAN)

Zaman