New York'ta Türk Günü Balosu New York

-NEW YORK'TA TÜRK GÜNÜ BALOSU NEW YORK (A.A) - 22.05.2010 - ABD'NİN NEW YORK KENTİNDE YARIN DÜZENLENECEK 29. TÜRK GÜNÜ FESTİVALİ ÖNCESİNDE, TİMES MEY

 

-NEW YORK ' TA TÜRK GÜNÜ BALOSU

NEW YORK ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - ABD ' nin New York kentinde yarın düzenlenecek 29 . Türk Günü Festivali öncesinde , Times Meydanındaki Mariott Marquis Otelinde Türk Günü Balosu düzenlendi .

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ( TADF ) Başkanı Kaya Boztepe tarafından organize edilen baloya , ABD ' de temaslarını sürdüren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile birlikte TBMM heyeti de katıldı .

TADF Başkanı Kaya Boztepe , gecenin açılış konuşmasında Türkiye ' de hiçbir zaman hiçbir gruba karşı ayrımcılık yapılmadığını vurgulayarak , " En çok Atatürk ' ü özlüyorum . Biz elimizde herşey varken hiçbir şeyi yapamıyoruz , o elinde hiç birşey yokken herşeyi yaptı " dedi .

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek , gecede yaptığı konuşmada , siyaset hayatı boyunda sayısız toplantıya katıldığını ve konuşma yaptığını anımsatarak , " Samimiyetle itiraf edeyim ki , bugün katıldığım bu toplantı en heyecan duyduğum toplantıların başında geliyor " dedi .

Türk milletinin büyük bir milletin mensubu olduğunu söyleyen Çiçek , ABD ' deki Türk toplumuna seslenerek " Siz de bu büyük milletin buradaki temsilcilerisiniz , bundan gurur duyuyoruz . Bu gurur hepimizin omuzlarına büyük sorumluluklar yüklüyor " diye konuştu .

ABD ' deki Türklerin bu ülkenin siyasi , ekonomik , bilimsel ve sosyo-kültürel yaşamına önemli katkılarda bulunduğunu belirten Çiçek , " Biz ABD ' deki Türk toplumunu , Türkiye-Amerika ilişkilerinin en dinamik unsuru olarak görüyoruz . Vatandaşlarımızın Amerikan toplumuna entegre olmaları , imkanlar ölçüsünde Amerikan siyasi hayatında rol almaları ve siyasi karar alma süreçlerini etkilemeye çalışmaları , Türkiye-ABD ilişkilerinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır " dedi .

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut baloda yaptığı konuşmada , 29 yıl önce Ermeni iddialarına karşı yürüyüş olarak başlayan günün artık bir bayram havası içinde kutlandığını , ABD ' deki Türk toplumunun asimile olmadan topluma entegre olması gerektiğini söyledi .

Geceye ABD ' nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de bir mesaj gönderdi . Jeffrey mesajında , " ABD Başkanı Barack Obama ' nın da ifade ettiği üzere , ABD ' nin Türkiye ile mümkün olan en iyi ilişkileri kurma konusunda kararlı olduklarını " kaydetti .

22 . 05 . 2010 13 : 32 : 43