Keçmek'te Bir Yıllık Emek Görücüye Çıktı

Keçiören Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda bir yıl boyunca üretilen el emeği göz nuru eserler Etlik Antares'te açılan sergiyle görücüye çıktı.

  Keçiörenlilerin boş zamanlarını değerlendirerek beceri ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Keçiören Belediyesi tarafından açılan ücretsiz sanat ve meslek edindirme kurslarında eğitim tamamlandı . 12 ayrı kurs merkezinde 50 ' ye yakın branşta 12 bin kişinin eğitim gördüğü KEÇMEK ' lerde üretilen eserlerden oluşan yılsonu ergisi Etlik Antares AVM ' de görücüye çıktı . 12 kursiyere sembolik olarak sertifikalarının verildiği sergi açılışında muhteşem bir şölen düzenlendi .
Keçiörenlilerin de yoğun ilgi gösterdiği şölene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek , Mısır Büyükelçisi Abderahman Salaheldin ve eşi , Bahreyn Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Arwa Hasan Al-Sayed , ABD Büyükelçiliği Basın Ataşesi Tom Leary , Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler , Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak ile AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Ferhat Erdoğan da katıldı . Mehteran gösterileriyle başlayan şölenin ilerleyen saatlerinde Mısırlı Tennure Semazen Grubu ve ABD Seven Falls
Kızılderili Dans Grubu sergiledikleri muhteşem gösterilerle izleyenleri büyüledi . Şölenin son bölümünde sahne alan Türk halk müziğinin güçlü sesi Onur Şan da hayranlarına müzik ziyafeti sundu .
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak , KEÇMEK ' lerin sadece meslek edindirme kursu değil aynı zamanda bir eğitim yuvası olduğunu vurgulayarak , " 12 kurs merkezinde faaliyet gösteren KEÇMEK ' lerimiz okuma yazmadan ebruya , dilden takı tasarımına kadar 50 ' ye yakın branşta 12 bin kişinin eğitim almasına , kendi ekonomik hayatlarına katkı sağlamalarına ve kendi ayaklarının üzerinde durmalarına katkı sağlamaktadır " dedi .
KEÇMEK ' lerin sayılarını artıracaklarını da kaydeden Başkan Ak , kurs branşlarını da halkın tercihlerine göre belirlediklerini kaydetti . Belediye olarak yapacakları projelere de değinen Başkan Ak , yaklaşık 4 bin öğrenciye hizmet veren KEDEM ' lerden sonra önümüzdeki dönemde , hanım lokalleri , Yonca Yaşam Merkezleri ve Semt Kültür Merkezlerini de Keçiörenlilerin hizmetine sunacaklarını sözlerine ekledi .
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de , kendisinin de Keçiören ' de oturduğunu vurgulayarak , " Keçiören ' de yaşamak bir ayrıcalıktır . Keçiören Belediye Başkanı olmak ve Keçiörenliye hizmet etmek de ayrıcalıktır . Keçiören Ankara ' nın en güzel ilçesidir " şeklinde konuştu .
Meslek edindirme kurslarının insanların becerilerini artırdığına vurgu yapan İpek , bu kursların bu açıdan büyük bir görev yaptığını kaydetti .
Geceye katılan Mısır Büyükelçisi Abderahman Salaheldin de kendilerini Türkiye ' de ülkelerinde gibi hissettiklerini , Türk ve Mısır halkının ortak inanç ve kültüre sahip olduğunu vurgulayarak , şölende bulunmaktan büyüm mutluluk duyduklarını ifade etti . Mısır ' da da KEÇMEK benzeri kursların olduğunu kaydeden Büyükelçi Salaheldin , oradaki kursiyerleri Keçiören ' e getirmeyi , ayrıca açacakları bir fuarla buralarda üretilen ürünleri sergilemeyi amaçladıklarını belirtti .
Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri serginin açılışını gerçekleştirdikten sonra , sergiyi de gezdiler . El emeği göz nuru eserleri hayranlıkla seyreden konuklar , eserleri yapan kursiyerleri tebrik ettiler . Sergi 21-31 Mayıs 2010 tarihleri arasında gezilebilecek .