Düş Kırıklığının Adı: Güiza

-DÜŞ KIRIKLIĞININ ADI: GÜİZA -FENERBAHÇE'YE 'İSPANYA GOL KRALI' UNVANIYLA  GELEN İSPANYOL FORVET, SARI-LACİVERTLİ TAKIMDA  İKİ SEZONDA ORTAYA KOYDUĞ-D

 

-DÜŞ KIRIKLIĞININ ADI : GÜİZA

-FENERBAHÇE ' YE ' İSPANYA GOL KRALI ' UNVANIYLA

GELEN İSPANYOL FORVET , SARI-LACİVERTLİ TAKIMDA

İKİ SEZONDA ORTAYA KOYDUĞU PERFORMANSLA BEKLENTİLERİ

KARŞILAYAMADI

-FENERBAHÇE FORMASIYLA 94 RESMİ MAÇA ÇIKAN GÜİZA ,

34 GOLE İMZASINI ATTI

İSTANBUL ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - Serdal Kalaycı - Fenerbahçe ' de beklentilerin altında bir performansta kalan İspanyol forvet Daniel Güiza , Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Lig şampiyonluklarının kaçırıldığı 2009-2010 sezonunda düş kırıklığının en büyük ismi oldu .

Sarı-lacivertli ekibe ' İspanya Gol Kralı ' unvanıyla geçen sezon transfer edilen Güiza , ilk sezonunun ardından bu sezon da beklenen çıkışı yapamadı .

Attığı gollerden çok , değerlendiremedikleriyle konuşulan , sezon içindeki bir çok maçta taraftarların büyük tepki gösterdiği İspanyol futbolcu , kötü noktalanan sezonun ardından , ülke milli takımının Güney Afrika ' daki Dünya Kupası kadrosundan da çıkarıldı .

Fenerbahçe formasıyla 94 resmi maça çıkarak 34 gole imza atan Daniel Güiza , maç başına 0 , 36 gol ortalamasıyla düşük bir ortalama tutturdu .

Güiza ' nın Fenerbahçe formasıyla çıktığı resmi maçlardaki performans tablosu şöyle :

Organizasyon Maç Gol

-----------------------------------

Turkcell Süper Lig 59 22

Türkiye Kupası 14 6

Avrupa Kupaları 20 6

TFF Süper Kupa 1 -

-----------------------------------

Toplam 94 34

-LİGDE İKİ SEZONDA DA 11 ' ER GOL ATTI-

İspanya Ligi ' nde 2007-2008 sezonunda 27 gol atarak gol krallığı tacını takan Daniel Güiza , Fenerbahçe ' de ligde iki sezonda bu gol rakamına ulaşamadı .

Sarı-lacivertli ekipteki ilk sezonunda ( 2008-2009 ) ligde 11 gol atan İspanyol forvet , bu sezonu da aynı gol sayısıyla geride bırakarak , toplamda 22 gole ulaştı .

-AVRUPA ' DA DA KAYIP-

Güiza , Fenerbahçe formasıyla çıktığı 20 Avrupa kupası mücadelesinde de kendisini gösteremedi .

Sarı-lacivertli takımın bu sezon mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi ' nde grup ve 32 ' ler turundaki maçlarda gol atamayan Güiza , eleme turunda 3 gol kaydetti .

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi elemesinde 1 golü bulunan İspanyol futbolcu , grup maçlarında 2 gol kaydetmişti .

( SEL-ÇET-MTE )

22 . 05 . 2010 10 : 27 : 06