8 milyar lira başlıkla evlendiği Suriyeli gelin, 15 gün sonra baba evine döndü

Batman'da yaşayan 70 yaşındaki emekli imam Mehmet Atıl, Suriye ile yapılan vize anlaşmasının ilk kurbanı oldu. Atıl'ın 8 milyar lira başlıkla evlendiğ

  Batman ' da yaşayan 70 yaşındaki emekli imam Mehmet Atıl , Suriye ile yapılan vize anlaşmasının ilk kurbanı oldu . Atıl ' ın 8 milyar lira başlıkla evlendiği Suriyeli 23 yaşındaki gelin , 15 gün sonra kaçtı .

Eşini 7 yıl önce kaybettikten sonra evli çocuğu ve torunlarıyla yaşayan 70 yaşındaki emekli imam Mehmet Atıl , yeniden evlenmeye karar verdi . Tavsiye üzerine , vize süresinin kaldırıldığı Suriye ' ye giden 13 çocuk babası ve 60 torun sahibi Mehmet Atıl , Türkiye sınırındaki Haseki kentinin Tılhamıs Köyü ' nde 23 yaşındaki Sabah El Nispet Halif isimli genç kız ile imam nikahı yaparak evlendi . Mehmet Atıl başlık parası olan 8 bin TL ' yi verdikten sonra gelinle Batman ' a döndü .

Düğünden 15 gün sonra baba evine gidip dönen gelin Sabah El Nispet Halif , ablasının öldüğünü iddia ederek tekrar Suriye ' ye dönmek istedi . İzin vermeyen eşi Mehmet Atıl ' ı , intihar edeceğini belirterek ikna eden Suriyeli gelin , baba evine 1 haftalığına gitti , ancak bir daha dönmedi . İmam nikahlı eşini getirmek için Suriye ' ye defalarca giden Mehmet Atıl , boşanmaya zorlandı . Bütün zorlamalara rağmen eşinden boşanmayan 70 ' li damat Mehmet Atıl , gelini alamadan Batman ' a döndü . Eşine tekrar kavuşmak isteyen Atıl , bir dilekçe hazırlayarak , kendisini eşinden ayırmak isteyenleri ihbar edip , Türkiye ' nin Şam Büyükelçiliği ' nden yardım istedi . Mehmet Atıl , " Amacım 40-45 yaşında bir bayanla evlenmekti . Ancak karşıma 23 yaşında genç bir kız çıkardılar . ' Olmaz ' deyince , genç kız " Ben sana razıyım da sen mi bana razı değilsin " deyince kabul ettim . 3 kişinin şahitliğinde imam nikahıyla evlendim . Gelin , babası ile Batman ' a geldi . Babası 2 gün kaldıktan sonra Suriye ' ye döndü . 15 gün sonra tekrar gelip kızını Suriye ' ye götürdü . Almaya gittiğimde benden 1 . 000 TL daha aldılar . İmam nikahlı eşimle Batman ' a döndüm " dedi .

Bir hafta geçmeden eşinin tekrar gitmek istediğini belirten Atıl , önce annesinin öldüğünü ve gitmesi gerektiğini söylediğini , ancak bunun yalan çıktığını kaydetti . Daha sonra ablasının öldüğünü belirterek gitmek istediğini belirten Atıl şöyle konuştu : " İzin vermedim . Balkona çıkıp intihar

edeceğini söyledi . Kur ' an ' a el bastırarak tekrar geri dönmesi halinde izin verebileceğimi söyledim . Kur ' an-ı Kerim ' e el basarak geri geleceğini söyledi , ama aradan 2 ay geçti hala dönmedi . Birçok kez gittim getirmek için ama ailesi ve orada bizi evlendiren şeyhler boşanmam için baskı yaptı . Baskılara rağmen boşanmadan döndüm . " diye konuştu .