Teb Merkez Heyeti Üyesi Harmancı'dan İlaç Takip Sistemi Açıklaması

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyesi Mukaddes Harmancı, eczane stoklarında bulunan ilaçların yüzde 70'inin, ecza depolarında bulunan stokların ise yüzde 24'ünün karekodsuz olmasının ilaç takip sistemiyle ilgili en önemli sıkıntılardan birini oluşturduğunu söyledi

Teb Merkez Heyeti Üyesi Harmancı'dan İlaç Takip Sistemi Açıklaması
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyesi Mukaddes Harmancı, eczane stoklarında bulunan ilaçların yüzde 70'inin, ecza depolarında bulunan stokların ise yüzde 24'ünün karekodsuz olmasının ilaç takip sistemiyle ilgili en önemli sıkıntılardan birini oluşturduğunu söyledi.
9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Harmancı, Türk Eczacılar Birliği'nin ilacın üretiminden son kullanıcı olan hastaya ulaşımı arasındaki takip ürecini sağlayan bir sistem olan İlaç Takip Sistemi'ni desteklediğini belirtti. Mukaddes Harmancı, "Ancak birliğimiz, sistemin mevcut aksaklıklar çözülmeden hayata geçirilmesinin ilaç temininde büyük sıkıntıya sebep olacağı da öngörmekte ve halkımızın sağlık ve tedavi hizmeti alma serbestisinin önüne geçmeyecek bir şekilde sistemin başlatılabilmesi için yetkilileri, çözüm önerilerimize kulak vermeye çağırmaktadır. Şuanda en önemli meselelerden bir tanesi, eczane stoklarımızda bulunan ilaçların yüzde 70'inin, ecza depolarında bulunan stokların ise yüzde 24'ünün karekodsuz olmasıdır. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, ilaç firmalarına ecza depoları ve eczane stoklarında bulunan karekodsuz ilaçlarını 'geçici 2D' adı verilen bir geçici karekodla etiketlenmesi sorumluluğunu verdi. Ancak, şu tarihe kadar firmaların ülke genelinde bu işlemleri tamamlaması mümkün olmadı" dedi.