Piyasaların kulağı, açığa satış ve mortgage icraları haberlerinde

Bizim Menkul Değerler, Almanya'da çıplak açığa satış işlemlerinin yasaklanması ve ABD'de mortgage icralarının tarihi zirve yapmasının borsalarda satış

Bizim Menkul Değerler, Almanya'da çıplak açığa satış işlemlerinin yasaklanması ve ABD'de mortgage icralarının tarihi zirve yapmasının borsalarda satış baskısı oluşturduğunu belirtiyor. Bu arada ABD Merkez Bankası FED'in mortgage menkul kıymetlerinin satışı için acele etmeyeceğini açıklamasının satış baskılarını azalttığı da ifade ediliyor.

Şirketin piyasaların seyri ile ilgili değerlendirmeleri şöyle:

"Almanya'nın çıplak açığa satış işlemlerini (elinde hisse olmadan açığa satış) yasaklaması ve ABD'de mortgage icralarının tarihi zirve yapması piyasalarda satışları hızlandırırken, 1,22 seviyesinin altını gören Euro/Dolar paritesinin 1,23 seviyesine yükselmesi ve FED'in mortgage menkul kıymetlerinin satışı için acele etmeyeceğini açıklaması piyasalar üzerindeki satış baskının azalmasını sağladı.

Dow Jones Sanayi yüzde 0,63 değer kaybederek 10.444 seviyesinde, S&P 500 Endeksi yüzde 0,51 değer kaybıyla 1115 seviyesinde ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0,82 düşerek 2.298 seviyesinde günü tamamladı. Asya'da satıcılı seyir hakim Nikkei Endeksi yüzde 1,65 ekside. ABD vadeli endekslerinde satışlar devam ediyor. İMKB'nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor."

Öte yandan piyasaların bugün takip edeceği iki önemli yurtdışı veri bululuyor: Almanya Nisan ÜFE ve ABD Mayıs İşsizlik Başvuruları.