Önder Sav Baykal'la nasıl ters düştü?

'Karar verdikten sonra arkama bakmadan yürürüm.' CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Deniz Baykal'la nasıl ters düştüğünü bu sözlerle anlattı. Ve neden Kemal Kılıçdaroğlu dediğini. Deniz Baykal'ın 53 yıllık arkadaşı Önder Sav, kararının Baykal'la ilgili olmadığını söyledi. Ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi iktidara taşıyacağını savundu. İşte Önder

"Karar verdikten sonra arkama bakmadan yürürüm." CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Deniz Baykal'la nasıl ters düştüğünü bu sözlerle anlattı. Ve neden Kemal Kılıçdaroğlu dediğini. Deniz Baykal'ın 53 yıllık arkadaşı Önder Sav, kararının Baykal'la ilgili olmadığını söyledi. Ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi iktidara taşıyacağını savundu. İşte Önder Sav'ın açıklamaları... Deniz Baykal'ın 53 yıllık arkadaşı.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Baykal'la geldikleri noktayı bu sözlerle anlattı.

Nasıl ters düştüklerini, neden Kemal Kılıçdaroğulu dediğini.

Önder Sav, "partinin geleceği için bu kararı aldım. Baykal'la ilgisi yok" dedi.

Peki kırılma noktası neydi?

Sav, "Partimin kurultayına dört gün kalmışken hiç bir adayın olmayışı, yolların tıkanması, CHP'nin adaysız bir kurultaya sürüklenmekte olması doğrusu benim pek hoşuma giden bir olay değildir. O nedenle kararımızı bu şekilde geliştirdik" dedi.

Önder Sav rahatsızlanan Kayseri İl Başkanı'nı hastanede ziyaret etti. Çıkışta da soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun yol haritasıyla ilgili soruları da...

Sav, "Elbetteki her genel başkan adayının kendine göre bir iş tutuş tarzı vardır. Örgütü, milletvekillerini biliyor, tanıyor. Sanıyorum kurultayda az hatalı bir liste yapmaya çalışır" diye konuştu.

Önder Sav, Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi iktidara taşıyacağı görüşünde: "Önümüzdeki süreç, AKP iktidarını süratle erozyona uğradığı ve iktidarı bırakmaya yöneldiği bir süreç olacaktır. En büyük görev CHP'ye düşüyor. CHP iktidarın en güçlü seçeneği olacaktır. Bizim genle başkan değişikliğimiz bizim bu yürüşümüzü degiştirmez."

Kimilerine göre Önder Sav, partinin yeni yönetimde rol alacak. Ama Sav, küçük hesapların peşinde olmadığını söyledi.

Önder Sav, Baykal'la ilgili sorulara da temkinli yanıt verdi; 53 yıllığı dostuluğa vurgu yaptı.


CNN Türk