'Kuvayi Milliye' Didim'de Sahnelendi

Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu'nun sahnelediği Nazım Hikmet'in "Kuvay-i Milliye" adlı eserinden uyarlanan tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

'Kuvayi Milliye' Didim'de Sahnelendi
M. Fahri Çıraoğlu Salonunda sahnelenen oyunu Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Belediye Meclis Üyesi Kadir Karakaya ve çok sayıda tiyatro sever izledi.
Aralık ayı başından bu yana oyunla ilgili çalışmaların sürdürülürken, 19 öğrenciden oluşan ekip oyun hazırlıklarını Okul Öğretmenlerinden Edebiyat Öğretmeni Nazım Keleş ve Çalıştırıcı Emrah Çamdereli nezaretinde 6 ay sürdürdü. Ses, ışık ve müzik destekli oyunda, öğrenciler Kurtuluş Savaşından Türk Milletinin verdiği destansı mücadeleyi yansıttı. Kurtuluş Savaşında Türk Milletinin kullandığı tüm teçhizatlar ve araç gereçler gerçeğine uygun şekilde oyunda kullanıldığı görüldü. Profesyonel oyunculara taş çıkartan bir şekilde rollerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan öğrenciler izleyiciden tam not aldı. Yaklaşık 1 saat süren oyunda öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı.