İslami Şehirler toplantısında Dubai'ye 4 ödül

Katar'ın Başkenti Doha'da devam eden İslami Başkentler ve Şehirler Organizasyonunun 12. yıl konferansında Dubai, 4 dalda ödüle layık görüldü.

Organi

Katar'ın Başkenti Doha'da devam eden İslami Başkentler ve Şehirler Organizasyonunun 12. yıl konferansında Dubai, 4 dalda ödüle layık görüldü.

Organizasyon üyesi 210 başkent ve belediye temsilcisi ile diğer şehir temsilcilerinin gözlemci olarak katıldığı toplantıda Dubai adına sertifika ve plaketleri Dubai Belediyesi Genel Müdürü Hüseyin Nasır Luta aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari başkenti Dubai, çevre koruma ve katı tıbbi atıkların idaresi alanlarında birincilik ödülüne layık görülürken ağaçlandırmayla ilgili yerel bitkiler hakkında kitap bastırmasından dolayı belediye hizmetleri, tesisler ve çevre kategorisinde yine ilk sırada yer aldı.

Dubai Belediyesi ayrıca kültürel mirasın korunmasına yönelik geleneksel mimari üzerine kitap yayınlamasıyla ikinci bir bir ödüle daha layık görüldü. Belediyeye ayrıca Milli Şahin Merkezi inşa etmesinden dolayı da ödül verildi.

Dubai Belediyesi Genel Müdürü Luta, her üç yılda bir verilen ödüllerin amacının İslami başkent ve şehirlerdeki miras ve kimliğin korunması olduğunu söyledi.

İslam Konferansı Örgütü üyesi İslami Başkentler ve Şehirler Organizasyonu 1980'de kuruldu. Üyeleri arasında İKÖ üyesi 54 ülkeden 141 başkent ve şehir var.

Organizasyonun merkezi Suudi Arabistan'ın Mekke ve Cidde kentlerinde bulunuyor. Organizasyonun siyasi bir aktivitesi bulunmazken faaliyetlere üyelik aidatları ve yardımlarla devam ediliyor.

Bu arada uluslararası yönetim ve danışmanlık firması AT Kearney tarafından yayınlanan raporda Dubai'nin, Ortadoğu'da gelecekte yapılacak yatırımlar için ilk ve en çok tercih edilen şehir olduğu da kaydedildi. Firma tarafından yapılan uluslararası kamuoyu yoklamasına göre yatırımcıların yüzde 28'i Dubai'yi, yüzde 18'i Abu Dabi'yi, yüzde 15'i Mısır'ı, yüzde 8'i ise Umman'ı tercih edeceğini vurgulandı.

Raporda yatırımcıların 'iş yapmanın kolaylığı, sınıfında en iyi altyapı, ileri lojistik tesisleri ve güvenli ortam' nedeniyle ilk olarak bu şehri tercih ettiği ifade edildi. Çin için Hong Kong ya da Güneydoğu Asya için Singapur nasıl bir giriş kapısı kabul ediliyorsa Ortadoğu için de Dubai'nin bölgeye giriş imkanı sağladığı kaydedildi.