Emniyet, şoförlere emniyet kemeri ve kask kullanımı için broşür dağıttı

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, 'Trafikte Çözüme Siz de Ortak Olun' projesi kapsamında kentin üç ayrı noktasında sürücülere emniyet kemeri ve kask kullan

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, 'Trafikte Çözüme Siz de Ortak Olun' projesi kapsamında kentin üç ayrı noktasında sürücülere emniyet kemeri ve kask kullanımı konusunda broşür dağıttı.

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın öncülüğünde başlatılan proje kapsamında vatandaşlar ve sürücüleri bilgilendirme eğitimleri sürüyor. Emniyet Müdürü Aydın, hedeflerinin karayollarında trafik düzeninin sağlanması ve trafik güvenliğini ilgilendiren hususlarda, Balıkesir'de güvenli bir trafik ortamı oluşturmak olduğunu söyledi. Aydın, bu amaçla tüm yol kullanıcılarına yönelik ve yedi ayrı kampanyadan oluşan "Trafikte Çözüme Siz de Ortak Olun" projesinin ilk ayağı olanı emniyet kemeri ve kask kullanımı konusunda çalışmalara başladıklarını kaydetti.

İl merkezinde üç ayrı noktada trafik personeli; Paşaalanı, Adnan Menderes ve Gazi Osmanpaşa Mahallesi muhtarları; altı trafik gönüllüsü öğrenci; Balıkesir Motorcular Spor Kulübü Derneği'nden üç motosiklet sürücüsü ve trafik gönüllüsü öğretmenlerinin katılımı ile 3 bin 800 sürücü bilgilendirildi.

Aydın, "Ayrıca sürücülerimize bilgilendirici broşürlerde dağıtıldı. Toygar Mahallesi'nde bulunan Yıldız Kıraathanesi'nde bilgilendirme eğitimi ve eğitim filmi sunumu yapıldıktan sonra çevrede bulunan beş ayrı kıraathanede de emniyet kemeri ve kask kullanımı konusunda toplam 800 adet el broşürü dağıtılarak vatandaşlarımızı bilgilendirdik." dedi.