37. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri

Mersin'in Silifke ilçesinde 37. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinliklerinin resmi açılışı törenle yapıldı.

37. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri
Etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Festivalin açılışında konuşan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Silifke Kültür Haftası'nın Türkiye'nin 3. uzun kapsamlı, uluslararası düzeye ulaşmış bir festival olduğunu kaydetti. Şandır, Türkiye'nin Silifke'yi Cavit Erden'den tanıdığını vurguladı.

Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifke'nin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlayan, bin yıldır canlı tutulan kültür değerlerini gelecek kuşaklara taşıyan ve Silifkelilerin bir nebze de olsa halk şenliği içinde kaynaşması için kültür haftasının düzenlendiğini kaydetti. Öngel, "Türkiye'nin kesintisiz kutlanan ve yıl itibari ile de ülkemizde 3. sıraya oturan müzik ve folklor festivalinin program yoğunluğu artınca, bütün kültür değerlerimizin tanıtılması ve yaşatılması adına 1996 yılında ismi değiştirilerek Uluslararası Silifke Kültür Haftası olmuştur" dedi.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar da Silifke'nin tarihi ve doğal zenginlikleri barındıran, Akdeniz'in incisi bir ilçe olduğunu söyledi. Kentin turizm potansiyelinin korunması ve geliştirilmesi gerektiğini belirten Damatlar, kültür haftasında yurt dışından konukların gelmesinin de sağlanarak kültürler arası diyaloğun gelişmesine katkı sağlandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından kültür haftasını başlatan rahmetli Cavit Erden'in eşi Günsel Erden'e plaket ve çiçek verildi. Daha sonra yaş kütüğüne bröve çakılıp, Kültür Haftası'nın açılış kurdelesi kesildi. Tören, kortej geçişi ile sona erdi. Kortej geçişinde ise yöresel oyunların yanı sıra Ukrayna, Başkurtistan, Yakutistan, Gürcistan, Makedonya, Romanya, Rusya ve Kosova'dan gelen halk oyunları gurupları gösterilerini sundu.

Öte yandan etkinliler boyunca Ferhat Göçer, Kibariye, Bengü, İzel, Songül Karlı ve Volkan Konak gibi sanatçıların konser vereceği bildirildi.

Açılış törenine MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, İzmir'in Balçoca Kaymakamı ve eski Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katlıdı.