Sungurlu Eski Belediye Başkanı Toprağa Verildi

Kırıkkale'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Çorum Sungurlu eski Belediye Başkanı İlhan Sarıaltun(65) Sungurlu ilçesinde toprağa verildi.

Sungurlu Eski Belediye Başkanı Toprağa Verildi
Eski Belediye Başkanı İlhan Sarıaltun'un cenazesi nedeniyle Sungurlu Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahattin Uzunkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Emniyet Müdürü İsmail Maden, DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Çorumlu Sanayi ve İş Adamları Derneği (ÇORSİAD) Başkanı Sadık Yüksel, eski CHP Çorum Milletvekili Ali Haydar Şahin, DSP İl Başkanı Elvan Çek, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin yanı
sıra ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Emrah Sarıaltun, babasının Sungurlu sevdalısı biri olduğunu bu sevdayı da burada gördüğü kalabalıktan anladığını söyledi.
DSP İl Başkanı Elvan Çek, Sarıaltun'u bir ağabey olarak gördüğünü, Sungurlu'nun değerli bir insanı kaybettiğini dile getirerek, Sarıaltun'un her zaman kalplerde yaşayacağını belirtti.
Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya ise, "Sungurlu'ya büyük hizmetleri geçmiş büyük insanlardan birini şimdi aramızdan uğurluyoruz. Bu memleketin geleceğini aydınlatan rahmetli Özal vardı. Sungurlulumuzda da hepimizin sevdiği İlhan ağabeyi vardı. O değerli İlhan ağabeyimi benim uğurlayacağım aklımdan bile geçmezdi. İşçi bayramında yolun açık olsun, Mevlam rahmet eylesin" dedi.
Kaymakam Hulusi Şahin de sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, "Değerli insan İlhan Sarıaltun, birçok alanda Sungurlu'ya hizmetlerde bulundu. Bunun en büyük örneği kurduğu Sungurlu Kalkınma Derneği'dir (SUNKADER). Bu dernek sayesinde, ilçemizde uçucu madde bağımlısı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için büyük adımlar attı. Şimdi o gençlerimiz babalarını kaybetti. Bizler onun eserlerini onunla birlikte uğurlamak yerine yaşatmalıyız" diye konuştu.
Sarıaltun'un cenazesi düzenlenen tören ardından öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.
Çorum'dan Ankara'ya giden İlhan Sarıaltun yönetimindeki otomobil Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde yol kenarında bulunan mikser kamyonuna arkadan çarpmış, eski Belediye Başkanı ve Çorum Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇORSİAD) Yönetim Kurulu üyesi İlhan Sarıaltun olay yerinde hayatını kaybetmişti.