Elbistan'da 19 Mayıs kutlamalarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

Elbistan'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda ve Oruçoğlu Stadyumu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

1

Elbistan'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı'nda ve Oruçoğlu Stadyumu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ilçemizde Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başladı.Meydan'da düzenlenen törenin ardından ilçe protokolü Oruçoğlu stadyumundaki kutlamaları izlemek için yerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunmasının ardından Kaymakam Ahmet Altıntaş, Elbistan Askerlik Şubesi Başkanı Üst. Mesut Çoban ile Belediye Başkanı Durmuş Küçük, stadyum içerisinde bulunan öğrenciler ile halkı birlikte selamladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik yaptı. Çelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin onur ve tüm asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır."

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli okullardan seçilen öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Öğrencilerin ve öğretmenlerin geçiş töreninin ardından öğrenci grupları gösterilerini sergiledi.Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına huzur, sevinç ve mutluluk hakim oldu.