Çanakkale modern otogarına yıl sonunda kavuşacak

Yeni yapılacak Çanakkale Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak ve yap-işlet-devret

Yeni yapılacak Çanakkale Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak ve yap-işlet-devret modeli ile yapılacak yeni otogarın bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Otogarın temel atma törenine Vali Yardımcısı Tahir Demir, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Yerlikaya, 116. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Kuloğlu, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasının yapan Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, şirket olarak 5 otogar işlettiklerini, Çanakkale Otogarı'nın ise 6'ıncı otogarları olacağını söyledi. Yalamanoğlu, otogar işletmeciliğinde 30 yıllık bir tecrübeye sahip olduklarının altını çizerek Çanakkale Otogarı yapımı için ticari değil duygusal düşündüklerini belirtti.

Ardından kürsüye gelen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, mevcut Çanakkale Otogarı'nın gelişen Çanakkale'nin ihtiyacını karşılamayacak kadar küçük kaldığını belirterek, yeni otogar yapımı için 2008 yılından bu yana çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların da sonuç verdiğini söyledi. 5 milyon TL'lik yatırım ile 31 bin 600 metrekare alana 3 bin 155 metrekaresi kapalı otopark olacak olan yeni otogarda servis bakım alanları, 12 şehirler arası peron, 10 ilçe peronu, 16 yazıhane olacağını ifade eden Gökhan, otogarın Çanakkale'nin ihtiyacının karşılayacak modern ve işlevsel olacağını da sözlerine ekledi.

Eski otogarın yerine yeni bir planlama yaparak belediye hizmet binası ve kültürevi yapılacağını açıklayan Gökhan, yeni otogar inşaatının firma yetkililerinin olağanüstü gayreti ile bu yıl sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Belediyesi Halkoyunları ekibinin gösterisi beğeni ile izlendi. Otogarın temelini Vali Yardımcısı Tahir Demir, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu birlikte attı.