Servergazi'nin, Matematik Yarışması'na 104 okuldan bin 400 öğrenci katıldı

Denizli Özel Servergazi İlköğretim Okulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 5. Matematik Yarışması'na il genelindeki 104 ilköğretim okulundan

Denizli Özel Servergazi İlköğretim Okulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 5. Matematik Yarışması'na il genelindeki 104 ilköğretim okulundan bin 400 öğrenci katıldı. Yarışma sonunda okulun konferans salonunda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Törene Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Kılıç, Servergazi Lisesi Müdürü Zeki Göçer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Ödül töreni öncesinde Servergazi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından halk dansları ve 'Servergazi Güneşi' dansları sergilendi.

Servergazi İlköğretim Okulu olarak geleneksel bir yarışmayı daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Okulu Müdürü Uysal Cesur, "Sosyal bilimlerden tutun da, fen bilimlerine kadar tüm alanlarda anahtar rol üstlenen matematiği sevdirmek, ilgi uyandırmak ve matematiğe yetenekli öğrencilerin tespit edilmesini sağlıyoruz. Yarışmamızda dereceye giren öğrencilerin okullarında matematik alanında daha da teşvik edilmesini amaçlıyoruz. Bu yılki yarışmamıza öğrencilerimizin ilgisi yüksek oldu." dedi.

Vali Yardımcısı Ertekin de matematiğin çocuklara sevdirilmesi için bu tür yarışmaların teşvik edici olduğunu söyledi. Okul çağlarında herkesin matematikten şikâyet ettiğini ifade eden Ertekin, "Okul yıllarında matematik hepimizin şikâyet konusu olmuştur. Ancak gelişen ve değişen dünyamızda tüm ilimlerin temelinde matematik yatıyor. Matematik lisan kadar önemlidir. Bu tür yarışmalarla matematik öğrencilere sanki oyunmuş gibi öğretiliyor. Başarının artırılması için öğrenciler sürekli teşvik ediliyor, ödüllendiriliyor. Bu tür yarışmalarının sayısının artırılması daha çok öğrencinin bu yarışmalara katılımının sağlanması geleceğimiz açısından çok önemli." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk 50'ye giren öğrencilere davetliler tarafından hediyeleri ve madalyaları verildi. Matematik Yarışması'nda bin 400 öğrenciyi geride bırakarak birinciliğe yükselen Kınıklı Basma Sanayi İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Efe Öztaban'a madalyasını Vali Yardımcısı Ertekin taktı. Birinci olan öğrenci Öztaban'ı kucağına alarak tebrik eden Ertekin, tüm öğrencileri kutladı.