Batman'da Uluslararası 'Şaşırtıcı Oyuncaklar' Projesi Hayata Geçirildi

Batman TOKİ Kazım Karabekir İlköğretim Okulu anasınıfı tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 'Şaşırtıcı Oyuncaklar' adlı uluslararası projenin açılışı gerçekleştirildi.

Batman'da Uluslararası 'Şaşırtıcı Oyuncaklar' Projesi Hayata Geçirildi
  TOKİ Kazım Karabekir İlkö ; ğretim Okul ' unda dü ; zenlenen etkinliğe Batman Valisi Ahmet Turhan , Vali yardımcısı Osman Varol , Milli Eğitim Mü ; dü ; rü ; Şerif Akboğa , Proje Koordinatö ; rü ; Şenay Akdoğan , 7 ü ; lkeden 21 yabancı konuk , ö ; ğretmen ve ö ; ğrenciler katıldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda , Koordinatö ; r Akdoğan proje hakkında katılımcılara bilgi verdi .
Programda bir aç ; ıklama yapan Vali Turhan , ' Projenin temel amacı , ü ; lkemizi ve ilimizi en iyi şekilde tanıtmak , globalleşen dü ; nyada eğitim standardını yakalayabilmek ve ç ; ocuklarımızı yarınlara daha iyi hazırlamaktır . Yarınlarımızın idealleri olan ç ; ocuklarımız ve genç ; lerimiz bu projelerle hayata daha aktif ve daha ü ; retken olarak atılacaklar . Bu proje ile yabancı ü ; lkelerden insanlar ü ; lkemize ve dolaysıyla Batman ' a gelecekler . Bu da memleketin tanıtımı aç ; ısından oldukç ; a ö ; nemlidir . Batmanlıların
misafirperverlikleri bu projelerle daha iyi gö ; rü ; lecektir . Emsal niteliğinde bu proje başka ü ; lkelerde de hayata geç ; tiğinde ilkinin Batman ' da gerç ; ekleşmesi oldukç ; a etkili olacaktır . Bu nedenle bu projeyi ö ; nemsiyor ve hazırlayanlara teşekkü ; r ediyorum ' dedi .
Genç ; lerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine katkı sunacak proje kapsamında 14-21 Mayıs tarihleri arasında Romanya , Slovakya , Gü ; rcistan , Makedonya , Ermenistan , Azerbaycan ve İspanya olmak ü ; zere 7 ü ; lkeden 21 katılımcı okula gelip projeyi gerç ; ekleştirecekler . ' Suprısıng Toys ( Şaşırtıcı Oyuncaklar ) ' isimli projede TOKİ Kazım Karabekir İlkö ; ğretim Okulu anasınıfı ö ; ğrencilerine yö ; nelik oyuncak ü ; retiminin yanı sıra ç ; eşitli sosyal faaliyetler yapılacak .