Kenenin Isırdığı Şahıs Hastaneye Kaldırıldı

Karabük'ün Eflani ilçesinde, kene tarafından ısırılan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Eflani ilçesine bağlı Pınarözü köyünde orman işi ile uğraşan İmdat Öztürk, bugün yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu Eflani Sağlık Ocağı tarafından Karabük Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Öztürk'ün kardeşi Sedat Öztürk, geçen hafta Çarşamba günü ormanda kardeşini kene ısırdığını ve kendisinin çıkardığını söyleyerek, "O gün hemen sağlık ocağına geldik. Orada yapılan tahlillerde değerleri düşük çıkmıştı. Doktor bir iki gün içinde mutlaka hastaneye gitmesini istedi. Ancak, kendisi ihmal edince bugün aniden ateşlenerek bayıldı. Bunun üzerine sağlık ocağına kaldırdık. Burada yapılan analizlerde değerler yüksek çıkınca Karabük'e gönderdiler" dedi.
Yetkililer, kene ısırmalarında vatandaşların mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurmalarını ve keneyi kendilerinin çıkarmamaları gerektiği konusunda uyardı.
Karabük İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, yaz ayları öncesi eğitim seminerlerine ve bilinçlendirme çalışmalarına hız verdiklerini ve kene ısırması vakası ile gelerek hastanede yatan hastalarının olmadığını belirtti.