Baykal'a destek için gelen grup, miting düzenledi

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen Cumhuriyet Halk Partililer, genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'ın geri dönmesi için miting dü

  Türkiye ' nin çeşitli illerinden Ankara ' ya gelen Cumhuriyet Halk Partililer , genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal ' ın geri dönmesi için miting düzenledi . Sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi önünde toplanan grup , otobüslerle Beysukent ' e geçti . Grup daha sonra kortej oluşturarak , sloganlar eşliğinde yaklaşık 5 kilometre yürüyüp , Baykal ' ın Angora Evleri ' nde bulunan evinin girişinde toplandı .

İstanbul ' dan Ağrı ' ya , Antalya ' dan Samsun ' a kadar yaklaşık 2 bin 500 CHP İl Örgüt üyesi , sabah saatlerinde otobüslerle Ankara ' ya geldi . CHP ' li grubun ilk durağı parti genel merkezi oldu . Burada toplanan grup üyeleri , bir süre slogan atıp Baykal ' ın başkanlığa geri dönmesini istedi .

Grup üyeleri daha sonra otobüslere binerek , Baykal ' ın Beysunkent ' teki sitesine gitti . Baykal ' ın Angora Evleri ' nde bulunan evinin yaklaşık 5 kilometre uzağında otobüslerden inen grup , Angora bulvarı üzerinde kortej oluşturdu . CHP ' li gençler , " Biz senin için geldik sen de bizim için dön " , " Yağma yok kemalizm var " gibi dövizler açıp , " İnadına Baykal inadına sol " sloganları atarak yürüyüşe geçti . Yürüyüş sırasında CHP Milletvekili Savcı Sayan ' da gruba eşlik etti . Partililer daha sonra Angora Evleri girişine geldi . Partilileri burada CHP Milletvekil Mehmet Sevigen ve diğer yetkililer karşıladı .

Öte yandan partililer Deniz Baykal ' ın evine yürümek isteyince , parti yöneticileri araya girerek gruba engel oldu .