Akrobatik Motosiklet Dünya Şampiyonu Çek Cumhuriyeti

Şanlıurfa'da düzenlenen ''Dünya Serbest Stil Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'', bugün yapılan 6. etap karşılaşmalarıyla tamamlandı. Son günkü yarışla

Şanlıurfa'da düzenlenen ''Dünya Serbest Stil Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'', bugün yapılan 6. etap karşılaşmalarıyla tamamlandı. Son günkü yarışlarda da birinciliği Çek Cumhuriyeti'nden Libor Podmol elde etti.

Türkiye'de ilk kez Şanlıurfa GAP Arena Stadyumu'nda düzenlenen Dünya Serbest Stil Akrobatik Motosiklet Şampiyonası'nda, sporcuların performansı nefes kesti. Tribünleri heyecanlandıran ve yürekleri ağızlara getirdi.

Dünyanın değişik ülkelerinden 11 sporcunun katıldığı ve sporcuların tek tek tanıtılmasının ardından başlayan yarışlar nefes kesti. Stadyum kenarındaki atletizm parkurunda oluşturulan kum tepelerine rampalardan atlayarak en uzun ve en yüksek atlayışı gerçekleştirmeye çalışan sporcuların, havada yaptığı akrobatik hareketler tribünlerin büyük ilgisini çekti. Dün yapılan 5. etabın ardından bugün de GAP Arena Stadyumu'nda akşam saatlerinde başlayan şampiyonanın 6. etabın ilk turunda, 11 motosiklet akrobatı yarıştı.

İlk elemelerin ardından kalan 6 sporcunun yarıştığı finalde birinciliği 307 puanla Çek Cumhuriyeti'nden Libor Podmol, ikinciliği 304 puanla Fransa'dan Brice İzzo, üçüncülüğü ise 287 puanla İspanya'dan Jose Miralles elde etti. Böylece bugünkü etapta da sıralama değişmedi.

Etabın sonunda dereceye girenlere ödüllerini Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Suriye'nin Haseki Vali Yardımcısı Muhammet Şemsettin verdi.

Kentte bulunan ve etkinliği izleyen Devlet Bakanı Faruk Çelik, ilk turun ardından stadyumdan ayrıldı.

Suriye'nin sınır kentlerinden gelenlerin de bulunduğu çok sayıda kişinin izlediği ve Halep halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu şampiyonanın ardından Özcan Deniz, konser verdi.