Mısır Türk okulu, matematik olimpiyatlarında altın madalya kazandı

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan 4. Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatları Matematik yarışmalarında Mısır Selahattin Uluslararası Türk

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan 4. Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatları Matematik yarışmalarında Mısır Selahattin Uluslararası Türk Okulu (SIS) birincilik kürsüsüne çıktı. Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin annesi Giuili Aalasania'nın himayesinde düzenlenen ve 35 ülkenin katıldığı olimpiyatlarda, SIS bilim dalında da bronz madalya kazandı.

Eğitim yıllarının henüz ilk yılında elde ettikleri böyle bir başarıdan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Okul Müdürü Şevket Şimşek, önümüzdeki yıllarda Mısır'a daha büyük başarılar kazandıracaklarını belirtti.

Gürcistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Çağlar Eğitim Kurumlarının ortaklaşa düzenlediği olimpiyatlara Microsoft ve GeoCell de destek veriyor.

Olimpiyatlarda SIS öğrencisi Hüseyin Sobh 'Tekrar eden ondalık sayılara farklı bir yaklaşım' adlı matematik projesiyle altın madalya kazandı. Ömer Mahmudi Abdulmegid de 'Yalan makinası'yla bilim dalında bronz madalya elde etti.

Geçtiğimiz yıl sonunda eğitime başlayan SIS kısa sürede Mısır'ın en popüler okullarından biri haline gelmiş 590 öğrenciyle eğitim hayatına girmişti.

İngilizce eğitim veren okul hafta sonunda düzenlediği 'Uluslararası gün' ile de tüm öğrenci velilerini bir araya getirmişti. Öğrenciler 16 farklı ülkenin kültürünü müzik diliyle ifade etmişti. Okul Müdürü Şimşek, önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası gün için daha fazla sayıda ülkeyi temsil etmeyi planladıklarını da söyledi.