Milletvekili Karasay: İskenderun Limanı eski günlerine dönecek

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay'ın İskenderun ilçesinin can damarı olan İskenderun Limanı'nın özelleştirileceğini söyledi.

Mille

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay'ın İskenderun ilçesinin can damarı olan İskenderun Limanı'nın özelleştirileceğini söyledi.

Milletvekili Karasayar, İlçe Başkanı Musa Kurşun ile beraber Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şubesi'ni ziyaret etti. İskenderun Limanı'nın özelleştirileceğini ve 4 Ağustos'ta ihaleye çıkılacağını kaydeden Karasray, Meclis'te yoğun günler geçirdiklerini ve yeni anayasanın çıkması için Başbakan Tayip Erdoğan başta olmak üzere tüm vekillerin çalıştıklarını ifade etti. Milletvekili Karasayar, "Hatay'ın ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi için diğer milletvekillerimiz ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile uyum içerisinde çalışıyoruz. İskenderun'da son günlerde özellikle TEDAŞ'ın yaptığı çalışmalarla elektrik şebekeleri artık yeraltından geçmeye başladı. Teller yavaş yavaş kaldırılıyor ve İskenderun'da elektrik kesintisinin yaşanmaması için yoğun bir şekilde çalışmalar var." dedi.

Milletvekili Karasayar, İskenderunlu iş adamlarının üretimi sayesinde bölgede işsizliğin büyük ölçüde azaldığına vurgu yaparak şunları söyledi: "Ülkede üretim olmazsa, istihdam olmaz, iş olmaz. Sizler bu ülkenin kazanımlarısınız. Hükümet olarak her zaman üretenin, çalışanın yanındayız."

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İskenderun ve bölge ekonomisine katkı sağlamak ve istihdama yönelik çalışmalar yapmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.