Matematik Yarışması'nın 5.si yapıldı.

Feza Eğitim Kurumları Bafra Özel Delta İlköğretim Okulu tarafından organize edilen 6. , 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Matematik Yarışması'nı

Feza Eğitim Kurumları Bafra Özel Delta İlköğretim Okulu tarafından organize edilen 6. , 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Matematik Yarışması'nın 5.si yapıldı. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'ndan Faruk Karaca'nın 8.sınıflarda, Kızılırmak İlköğretim Okulu'ndan Celal Tongal'ın 7.sınıflarda ve Gazi İlköğretim Okulu'ndan Fatma Merve Erdoğan'ın 6.sınıflarda birinci olduğu Matematik Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

2005 yılından itibaren düzenli olarak organize edilen yarışmaya 10 ilköğretim okulundan yaklaşık 200 öğrenci katıldı. 5.Geleneksel Matematik Yarışması'nın ödül töreninde bir konuşma yapan Feza Eğitim Kurumları Bafra Özel Delta İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Yaşa, amaçlarının okullarda matematik takım oluşumunu desteklemek ve öğrencileri TÜBİTAK yarışmalarına hazırlamak, ilçedeki öğrencilerin il ve ülke genelinde başarı düzeyini yükseltmelerine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Matematiğin sadece sayılar ilmi olmadığını belirten Yaşa, "Matematik tüm ilimleri kapsar. Fizik ve kimya, matematik olmazsa zor anlaşılır. Ayrıca insan zekâsının gelişimine en önemli katkıyı matematik problemlerinin yaptığını bilim adamları ifade ediyor. Eşyalar arası ilişkileri anlamanın, soyut düşünmenin ve soyuttan somuta geçmenin temelinde de matematik var." dedi.

Bafra'da, Özel Delta İlköğretim Okulu olarak hem verdikleri eğitim öğretimle hem de diğer okulların katılımıyla düzenledikleri değişik etkinliklerle örnek olmaya gayret ettiklerini belirten Yaşa, Türkiye geneli elde ettikleri derecelerle de ilçenin adını duyurmaya çalıştıklarını belirtti. Okullarının gerek Bafra'da gerekse Samsun genelinde önemli başarılarının olduğuna dikkatleri çeken Yaşa, İzmir'de düzenlenen 4. Ulusal Sanat Eğitimi Proje Tasarımı Olimpiyatı'nda 2 öğrencilerinin bin 600 proje arasında, Güven-Der'in Türkiye geneli sınavında da 8 Sınıf öğrencileri Merve Kökkülünk'ün 83 bin öğrencinin katıldığı sınavda da birinci olduğunu söyledi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla da yaptığı konuşmada geleceğin mimarları olan öğrencilerin eğitim ve öğretiminin sağlıklı bir şekilde yapılmasının önemine değinerek sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de değişik kazanımları olduğunu söyledi. Yayla, eğitim öğretimde bu tür etkinliklerin öğrencilerin moral motivasyonuna katkıda bulunduğunu belirterek Türkiye genelinde bu istenilen seviyeye geldiğinde ülke olarak her anlamda kalkınacaklarına inandığını dile getirdi.