Hizmet İş Sendikası Yozgat Şubesi, Kadın Üyelerin Anneler Gününü Kutladı

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şubesi Kadınlar Komitesi, belediyelerde çalışan kadın üyelerin anneler gününü kutladı.

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şubesi, Kadın Üyelerin Anneler Gününü Kutladı
Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park tesislerinde düzenlenen Anneler Günü Kutlama programına Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve eşi Neriman Başer, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Hizmet İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Emel Ünal Kılıç ve Belediyelerde çalışan Hizmet İş Sendikasına üye kadınlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, program yoğunluğundan dolayı Anneler gününü gecikmeli kutladıklarını belirterek, tüm katılımcıların anneler gününü kutladı. İlk kuruluşta 130 üye sayılarının bin 100'e yaklaştığını ifade eden Zararsız, "Yozgat'ta bir üye belediyemiz varken, bugün 42 üye belediyemiz oldu. 130 üye arasında sadece bir bayan üyemiz bulunurken, bu gün bayan üye sayımızda artmıştır" dedi.
Daha sonra konuşan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'de katılımcıların anneler gününü kutladı.
Son konuşmayı yapan Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Emel Ünal Kılıç, Hizmet İş Sendikası Kadın Komitesinin Türkiye'nin dört bir yanında örgütlenmiş 42 şubeleri bulunduğunu belirterek, "Bugün burada anneler günü kutlama programına katılmaktan mutluluk duyuyorum. Kadının olduğu her yerde güzellik, nezaket, hoşgörü vardır. Sendika olarak kadın komitesini kuralı 4 yıl oldu. Bu vesile ile Türkiye'nin her tarafında çok güzel arkadaşlıklar, ilişkiler kurduk. Benim bütün kadınlardan isteğim, bulunduğunuz yerde birlik beraberlik oluşturun, birbirinize kenetlenin, birbirinizle haberleşin. Bu birlik ve beraberlik sizlere her zaman artı getirecektir. Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Yozgat'ta Hizmet İş Sendikasının ilk kadın üyesi olan Hacer Daşgın'a plaket verildi. Plaket töreninin ardından Hizmet İş Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Emel Ünal Kılıç, Yozgat'ın yöresel yemeklerinden olan testi kebabının testisini kırdı. Yemekten sonra kadınlar müzik eşliğinde eğlenerek anneler gününü kutladı.