Elazığ'ı uğur böcekleri istila etti

Elazığ'ın Sivrice ilçesi Hazar Gölü kıyısında kırmızı bir şerit oluşturan milyonlarca uğur böceği vatandaşları tedirgin ediyor. Şehrin tamamında çok f

Elazığ'ın Sivrice ilçesi Hazar Gölü kıyısında kırmızı bir şerit oluşturan milyonlarca uğur böceği vatandaşları tedirgin ediyor. Şehrin tamamında çok fazla görülmeye başlayan böcekler, Hazar Gölü kıyısında yuvalanmış durumda. Yetkiler ise tedirgin olan vatandaşların uğur böceklerini öldürmemeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Tarım İl Müdürü Rüştü Emir, yaptığı açıklamada, söz konusu böceklerin doğaya hiçbir zararının olmadığını, aksine faydalı olduğunu söyledi. Emir, şöyle konuştu: ''Geçen kış sıcak geçtiği için uğur böcekleri kışı ergin olarak geçirdi. Bu yoğunluk ondan kaynaklanıyor olabilir. Bazı bilim adamları da diyor ki, 'bu böceği yiyen kuşlarda azalma olduğu için sayılarda artış yaşanıyor'. Halkımızın tedirgin olacağı hiçbir şey yok. Ne insan sağlığına, ne bitki, ne de çevre sağlığına bir zararı yok. Bitki sağlığına zararı olmadığı gibi faydası var. Çünkü bitkilerde hastalığa sebep olan yaprak bitlerini uğur böcekleri yiyip bitiriyor." dedi.