Beko Basketbol Ligi'nde finalin adı: Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından finalde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker eşleşti.

Beko Basketbol

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından finalde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker eşleşti.

Beko Basketbol Ligi play-off'larında 2009/10 sezonunun şampiyonunu belirleyecek final mücadelesinde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker karşı karşıya gelecek.

Normal sezonu 27 galibiyet ve 3 yenilgiyle 57 puan toplayarak ilk sırada tamamlayan Efes Pilsen, play-off ilk turunda Erdemir'i 3-0 ve yarı finalde de Beşiktaş Cola Turka'yı yine 3-0'lık seri ile geçerek adını finale yazdırmayı başarmıştı.

FENERBAHÇE ÜLKER DE BORNOVA VE BANVİT'İ ELEDİ

Fenerbahçe Ülker ise normal sezonda aldığı 23 galibiyet ve 7 yenilgi sonrasında 53 puan toplamış ve ikinci sırayı almıştı.

Sarı - Lacivertliler, ilk turda karşılaştığı Bornova Belediyesi'ni 3-0 ve play-off yarı finalinde de Banvit'i yine 3-0'lık seri ile geçerek finalde Efes Pilsen'in rakibi olmuştu.

Normal sezonda ilk karşılaşmada Efes Pilsen, 8 Kasım 2009 tarihinde Fenerbahçe Ülker'i 80-67'lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı. 14 Şubat 2010 tarihinde oynanan ikinci devre mücadelesinde ise Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'i 79-60 ile geçme başarısı göstermişti.

Bu nedenle final serisi 0 - 0 başlayacak ve 3 galibiyete ulaşan takım sezonun şampiyonu olacak.