Memder'den Kadastro Müdürlüğü'ne Ziyaret

Muğla'nın Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) Yönetim Kurulu üyeleri, Kadastro Müdürü Şerif Arslan'a nezaket ziyaretinde bulundu

Muğla'nın Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) Yönetim Kurulu üyeleri, Kadastro Müdürü Şerif Arslan'a nezaket ziyaretinde bulundu. Yasal çerçevede, karşılıklı hoşgörü ve anlayışla işbirliğinden yana olduklarını belirten Arslan, 2/B çalışmalarında ise sona gelindiğini söyledi.
MEMDER Başkanı Hadi Karasu ve iki yönetim kurulu üyesi tarafından yapılan ziyarette konuşan Kadastro Müdürü Şerif Arslan, "Bugüne kadar yasal çerçevede sizlere her türlü kolaylığı sağladık. Bundan sonra da devam edecektir. Öte yandan bizim göremediğimiz ama sizin fark ettiğiniz bir konu ya da, bizden talepleriniz varsa bunları aktarmanız durumunda yardımcı olunacaktır. Kongre sonrası göreve gelen tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.
Dernek Başkanı Karasu ise, en önemli mücadelenin kayıt dışı da denilen korsan emlakçılık konusunda verildiğini söyledi. Hadi Karasu, "Kursa katılıp sertifika almakla emlakçı olunmaz. Bu işi, meslek olarak görmeden, başka işlerle uğraşırken emlakçılığı da yaparım düşüncesi yanlıştır. Sadece bu işe yönelmeli, konuyu tüm yönleriyle bilmeli ve karşılaşılan sorunları en seri şekilde çözmelidir. Bunun da yolu yasal mevzuatı bilmekten geçer. Başta kendi üyelerimiz olmak üzere bulunduğumuz her ortamda bu konuyu
dile getiriyoruz. Geçmiş yıllara nazaran korsan emlakçı oranlarında bir azalma söz konusu. Amacımız sıfıra indirmek. Bu noktada toplumun tüm kesimlerinden destek bekliyoruz" diye konuştu.

KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ'NE POST CİHAZI
Müdürlükteki bazı işlemler için alınan harçların bugüne kadar Ziraat Bankası'na yatırıldığını, bunun yorucu ve zaman kaybına sebep olduğunu, genel müdürlüğün de direktifleri doğrultusunda İlçe Kadastro Müdürlüğü'ne bir post cihazı bağlanacağını belirten Kadastro Müdürü Şerif Arslan, böylelikle zaman kaybının önüne geçileceğini söyledi.

"2/B UYGULAMA ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ"
Kadastro Müdürü Şerif Arslan, orman vasfını yitirmiş alanlarda uygulanan 2/B çalışmalarında sona gelindiğini, 2010'un Temmuz-Ağustos aylarında bu alanların satışa hazır hale geleceğini söyledi.