İstifa eden TDH İl Başkanı Demirkol: Göreve dönmeyeceğim

İstifa eden Türkiye Değişim Hareketi (TDH) İzmir İl Başkanı Nihat Demirkol ve İl Kadın Kolları Başkanı İsmihan Hıdırbozan, bir basın toplantısı düzenl

İstifa eden Türkiye Değişim Hareketi (TDH) İzmir İl Başkanı Nihat Demirkol ve İl Kadın Kolları Başkanı İsmihan Hıdırbozan, bir basın toplantısı düzenleyerek bu konuda açıklama yaptı. Toplantıda Demirkol, il başkanlığına geri dönmeyeceğini söyledi.

TDH Lideri Mustafa Sarıgül'le telefonda görüştüğünü, istifanın yüzyüze görüşmeden sonra netleşeceğini belirten Demurkol, beklenenin aksine "vurdulu kırdılı" cevaplar vermeyeceğini söyledi. Nihat Demirkol, "TDH'ye ve Sarıgül felsefesine zarar verecek hiçbir söylemim, bu toplantının günedeminde olmayacak, benden duyamayacaksınız. Görevden çekilişim, fevri ve tepkisel bir kararın yansıması değildir. Aksine üzerinde uzun zaman düşünülmüş, tartışılmış ve omurgası çok sağlam oluşturulmuş bir grup gerekçeye dayamaktadır. Bu sadece, koltuk sahibi olmak veya ondan vazgeçmek biçiminde algılanmamalıdır." dedi. Demirkol, istifa sebeplerini liderinin ideallerini korumak, koltuktan kendi isteğiyle kalkma iradesi, koltuktan neler aldığı değil, neler verdiğini gösterme, İzmir il başkalığının 'BCG' planı gibi palavralarla TDH'nin öteleştirme çalışmalarının önünü kesme ve bunlara hadleri bildirme, hayal dünyasından çıkıp gerçeklerle yüzleştirme ve koltuksuz da ayakta durabilecekleri gösterme olarak sıraladı. Bu şekilde gerekli kişilere mesaj verildiğini söyleyen Demirkol, oturduğu yerden kalkarak, koltuğun boş kalmayacağını ifade etti. Toplantı sonunda, Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın Tevzifnamesi'nden bir bölüm okudu. İl binasındaki bazı çalışanların, gösyaşlarını tutamadığı gözlendi.

İstifa eden TDH İl Kadın Kolları Başkanı Hıdırbozan da gençlik kolları ve il yönetiminde sırada beklediğini söyledi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.