Hollanda'daki Türk asıllı milletvekili Yücel: Aşırı sağın güçlenmemesi için seçimin önemi büyük (Özel)

Hollanda'daki İşçi Partisi'nin Türk asıllı milletvekili Keklik Yücel, "Ülkede aşırı sağın etkinliğinin azalmasını istiyorsak, İşçi Partisi'nin gücünün

Hollanda'daki İşçi Partisi'nin Türk asıllı milletvekili Keklik Yücel, "Ülkede aşırı sağın etkinliğinin azalmasını istiyorsak, İşçi Partisi'nin gücünün büyük olması lazım. 9 Haziran'daki seçimler bu yüzden çok önemli" dedi.

Amsterdam'da Cihan'a özel değerlendirmelerde bulunan Yücel, Hollanda'da yaklaşan seçimler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Seçim çalışmalarına resmi olarak başladıkları son üç haftayı iyi bir şekilde değerlendireceklerini söyleyen Yücel, "9 Haziran erken genel milletvekili seçimlerine çok az bir süre kaldı. Elimizden geldiği kadarı ile davet edildiğim yerlere katılıp seçim programımızı anlatıyorum. Çünkü bu seçimin önemi çok büyük. Biliyorsunuz Hollanda'daki siyasi tabloda aşırı sağın güçlenmesi söz konusuydu. Şimdilik bu parti biraz düşüş yaşıyor. Fakat hala şansları var. Biz İşçi Partisi olarak sosyal demokrat ilkelerden yola çıkarak, istiyoruz ki bütün vatandaşlar eşit şekilde temel haklardan yararlansın. Bölücü değil birleştirici bir toplum olsun" dedi.

Hollandalı seçmenlerin sağ partilere "hayır", İşçi Partisi'ne "evet" oyu kullanmalarını isteyen Keklik Yücel, "Gerçekten aşırı sağın etkinliğinin azalmasını istiyorsak İşçi Partisi'nin gücünün büyük olması lazım. Bu güç de, verilecek oylar ile olacak. Hollandalı Türkler olarak 9 Haziran'da oy hakkımızı iyi değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Parti politikaları hakkında da bilgi veren Keklik Yücel, ekonomik krizden Hollanda halkının en az hasarla çıkması için çabaladıklarını, devlet bütçesinin eksikliklerinin kapanması gerektiğini, eğitime yatırımlar yapacaklarını dile getirdi. Yücel, hazırladıkları program sayesinde 200 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.