CHP'liler tam kadro cenaze namazında

CHP Genel Başkanlığı'ndan istifasının ardından ilk kez evinden dışarı çıkan Deniz Baykal, Oya Araslı'nın annesinin cenazesine katıldı.

Açlık grevi yapan partili gençleri ziyaret eden ve açlık grevinin doğru olmadığını belirterek son vermelerini isteyen Baykal, daha sonra CHP eski milletvekili Oya Araslı’nın annesi Naciye Tezel’in cenaze namazını kılmak için Kocatepe Camii’ne doğru yola çıktı. Baykal’ın bulunduğu aracın arka koltuğunda CHP Genel Sekreteri Önder Sav vardı. Baykal’ın aracından inerken, isimleri genel başkan adaylığı için geçen TBMM Grup Başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay tarafından karşılandı.

Tam kadro namaz
Baykal cenaze namazında eski kurmayları Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkı Süha Okay, Cevdet Selvi, Önder Sav ve Onur Öymen ile birlikte saf tuttu..

2.5 saat kayıplara karıştı
Tören öncesi gazetecilerin ısrarlı sorularını cevapsız bırakan Baykal, cenaze namazının ardından kendisini izleyen gazeteci ordusunu TBMM Ayrancı Kapısı’ndan giriş yapıp Dikmen Kapısı’ndan çıkarak atlattı. Gazetecileri atlatmayı başaran Baykal, 2.5 saat sonra Mehmet Sevigen’le birlikte Angora’daki evine giriş yaptı.

Kılıçdaroğlu'yla görüştü iddiası
Baykal’ın izini kaybettirdiği süre içinde Kılıçdaroğlu ile görüştüğü iddia edildi. Cenaze sonrası ikili ayrı araçlara binerek uzaklaşmıştı. Baykal ile aynı saatlerde kayıplara karışan Kılıçdaroğlu’nun bir süre sonra Meclis’teki makamına gelmesi dikkat çekti. Bu arada Baykal’ın bugün Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile görüşeceği açıklandı.


Ensonhaber