Bodrum'da Öğrencilere Yönelik Ağız Ve Diş Taraması Sürüyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ilköğretim okullarına yönelik ağız ve diş sağlığı kontrolleri devam ediyor. Diş hekimi Mustafa Tahincioğlu, "Yüzde 60-70 oranında çocuğumuzun en az bir çürüğü mevcut" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Bodrum Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Bodrum Yarımadası genelinde 5 diş hekimi ile yardımcı sağlık görevlileri tarafından yürütülen uygulamaya 720 öğrencinin okuduğu Mumcular Fuat Erten İlköğretim Okulu'nda devam edildi. Anasınıfı öğrencileri de ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçirildi. Öğrencilere diç macunu ve diş fırçası dağıtıldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Bodrum 1 No'lu Sağlık Ocağı Diş Hekimi Mustafa Tahincioğlu, "Birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışan hekim
arkadaşlarımızın katılımı ile ilköğretim çağındaki öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda kontrollerini yapıyoruz. Kaymakamlığımızın desteği ile diş macunu ve diş fırçası da temin edilerek, pilot bölge seçtiğimiz Mumcular'da çocuklarımıza diş fırçalamayı da öğretiyoruz. Yararlı bir çalışma. Bu uygulamada, diğer doktor arkadaşlarımın da benim gibi keyif aldığına inanıyorum" dedi.
"Toplum olarak ne yazık ki dişlerimize pek fazla ilgi göstermiyoruz" diye devam eden Tahincioğlu, "Bir çocuğun diş fırçalama alışkanlığı anne ve babadan geliyor. Anne ve babası dişlerini fırçalayan çocukların kendileri de dişlerini fırçalıyor. Anne ve babada diş fırçalama alışkanlığı yok ise ne yazık ki çocuklar da diş fırçalamadan habersiz oluyor. Bizler çürüksüz nesiller yetiştirmeyi umuyoruz. Yaptığımız kontrollerde çürüksüz ağız çok az. Yüzde 60-70 oranında çocuğumuzun en az bir çürüğü mevcut"
dedi.
Yaklaşık 16 bin dolayında öğrencinin kontrolden geçirileceği, ağız ve diş sağlığında tedaviye ihtiyacı olan çocukların listelerinin çıkarıldığı çalışmalar kapsamında öğrencilerin özel sevkler düzenlenerek sıra beklemeden tedavilerinin yapıldığı belirtildi.