Atakum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'ndan Konser

Atakum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yılın ilk konserini Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde verdi.

Atakum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'ndan Konser
Yaklaşık üç aylık bir çalışmanın ardından Şef Ahmet Akın yönetiminde ilk konserini veren Atakum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Ladik Semahı ile başladıkları müzik ziyafetinde 29 eseri seslendirdiler. Koroda yer alan ve en küçük korist unvanını taşıyan ilköğretim okulu öğrencisi Simge Üslü'nün hem çalıp hem seslendirdiği "Al Yeşil Dükün Anneler Mezar Taşıma" adlı eser ise başta Atakum Belediye Başkanı Metin Burma olmak üzere konseri izleyen halk müziği severler tarafından ayakta alkışlandı.
Konser sonunda Şef Ahmet Akın ve diğer koro üyelerine çiçek sunarak teşekkür edene Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Atakum'u kültür ve sosyal alanlarda da ön plana çıkarmak, fark oluşturmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Daha da artırarak sürdüreceğimiz çalışmalarımız sayesinde bundan sonra Atakum denilince akla turizm ve kültür alanlarında son derece gelişmiş bir ilçe akla gelecek" dedi.
Burma daha sonra eline Türk bayrağını alarak koronun seslendirdiği "Hoş Gelişler Ola" parçasına eşlik etti.
Konserde koronun müzik ziyafetinin yanı sıra Pir Sultan Abdal Derneği Folklor Ekibi tarafından Semah gösterisi sunulurken, Atakum Şiir Akşamları Üyeleri tarafından da şiirler okundu.