Vali Atış'tan emniyete sürpriz ziyaret

Adana Valisi İlhan Atış, Şehit Uzman Çavuş Metin Can'ın Kozan'daki cenaze töreninde AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'e gösterilen tepki ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Vali Atış'tan emniyete sürpriz ziyaret
Akşam saat 19.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Atış'ı, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Uçkan ve İstihbarat Şube Müdürü İsmail Bilgin karşıladı. İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde, Kozan'daki cenaze töreninde yaşanan olaylar ve sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili yaklaşık 1.5 saat brifing alan Atış, Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken açıklama yaptı. Valı Atış, toplantıda Kozan'daki şehit cenazesinde yaşanan olayların görüşüldüğünü, bir daha aynı olayların yaşanmaması için yapılan hataların gözden
geçirildiğini belirtti.
Görüldüğü kadarıyla, yaşanan olaylarda polisin fazla hatasının olmadığını kaydeden Atış, "Allah korusun; inşallah bir daha yaşanmaz. Bir şehit töreni daha yaşarsak, nerede hata yapmışız diye inceliyoruz. Gördüğümüz kadar fazla hata yapmamışız. Tespit edilen ufak tefek noksanların bir daha yaşanmaması için arkadaşlarımız önlem alacak. Konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Şu anda inceleme yapan polis arkadaşların elinde de sayın savcının elinde de tırnağımızı geçireceğimiz çok şey bir şey yok" dedi.
İncelemelerin devam ettiğini bildiren Atış, şöyle konuştu:
"İncelememizin iki nedeni var. Birincisi hata yapmışsak bir daha yapmayalım. İkincisi cumhuriyetimizin kuralları çiğnenmişse, çiğneyenleri yüce yargıya sevk etmek için gerekli incelemeyi yapıyoruz. Her halde bir hafta içinde sonuçlanır."